Lundholm siktar mot säsongsstarten

5 maj, 2020 kl 11:05 Sam Lundholm har under det senaste halvåret haft problem med en fot. Läkarna trodde att läkningen skulle ta runt sex veckor och han skulle vara redo för fotbollsspel i mars. Men fotproblemen hänger i.

IK Sirius slutade på elfteplats i den allsvenska tabellen i fjol och Sam Lundholm var en av lagets mest framträdande spelare. Med sina fem mål och två assist hjälpte han laget att säkra sin plats i högsta serien.

Mot slutet av säsongen fick han problem med en fot och till slut var en operation oundviklig. Rehabiliteringen skulle ta sex veckor och han spåddes vara redo för spel i mars. Men till IK Sirius hemsida berättar han att det fortfarande kan vara svårt att använda foten som han vill.

– Jag har haft koll på mina tidiga skador. Den här skadan har gjort att jag ibland haft svårt att stödja mig på foten. Så det är tufft. Men jag ger mig inte, säger han.

Skadesituationen har varit påfrestande för Lundholm. Både fysiskt och mentalt.

– När man blir skadad så är det ju som att karriären stannar upp. Nu är man ju så sugen på att börja spela, så det är klart att det är tufft att vara skadad. För man vill ju växla upp, börja spela och man får liksom aldrig chansen att visa det, säger han.

Med den uppskjutna säsongsstarten hoppas han nu vara redo för spel när Allsvenskan drar igång igen, trots att foten emellanåt smärtar.

– Det är svårt att hitta exakt rätt kompetens för den här skadan men det går sakta framåt och känslan är att jag kommer vara redo till säsongstarten, säger Lundholm.

FOTO: Bildbyrån

Malmö FF vidare till Play Off

24 sep 2020
Som enda svenska lag är Malmö FF vidare i Europapelet. Det efter att laget kört över Lokomotiv Zagreb hemma på Stadion. Djurgården hade också chansen att ta sig vidare, men föll mot rumänska Cluj.

Sirius på vinnarspåret igen

21 sep 2020
Elias Andersson och Stefano Vecchia gjorde målen när IK Sirius besegrade Falkenbergs FF hemma i Uppsala.

Hodzic Mjällbys hjälte

21 sep 2020
Kadir Hodzic tog hjälp av motståndarben när han gjorde matchens enda mål och säkrade tre pinnar för Mjällby mot Örebro SK.

Johan Hammar löste poäng för Elfsborg

21 sep 2020
Elfsborg gick mot segern efter storspel från hemmaförsvaret. Men inbytte Johan Hammar fick en kanonträff i slutminuterna och löste ett oavgjort resultat.

Helsingborg vände mot Varberg

21 sep 2020
I slutet av den första halvleken satte Helsingborg två snabba mål och gick till paus i ledning. Efter att Rasmus Jönsson gjort 3-1 i den andra säkrade HIF tre pinnar.

Tung trea för Kalmar i Göteborg

20 sep 2020
Kalmar FF tog en viktig trepoängare när man höll undan till en 2–1-seger borta mot IFK Göteborg.

Fransson räddade poäng för Peking

20 sep 2020
Malmö FF gick mot tre tunga poäng i toppen av tabellen, men en sen kvittering av IFK Norrköping på Östgötaporten gjorde att matchen slutade 1–1.

Lustig med första målet i AIK:s klara derbyseger

20 sep 2020
Mikael Lustig gjorde sitt första mål för AIK när laget vann Stockholmsderbyt mot Hammarby med klara 3–0.

Östersund kvitterade sent mot Djurgården

20 sep 2020
Östersunds FK förlängde sin obesegrade svit till sju matcher efter ett sent 1–1-mål hemma mot Djurgården.

Play Off-lottningen avklarad

18 sep 2020
Djurgården och Malmö FF har fått eventuella motståndare om man lyckas ta sig vidare från nästa veckas tredje kvalrunda i Europa League.

Vecchia om storformen: "Blivit bättre hela tiden"

18 sep 2020
Stefano Vecchia blev utsedd till Månadens spelare i Allsvenskan i augusti, en månad då han verkligen började hitta rätt framför mål. – Jag hittade rätt i avsluningsmomenten, kom in i det mer och hittade tajmingen som behövs.

Djurgården och Malmö vidare i Europa

17 sep 2020
Både Djurgården och Malmö löste avancemang till den tredje kvalrundan i Europa League. IFK Göteborg förlorade mot FC Köpenhamn och åkte ut.