Målfest när BK Häcken hemmavann

BK Häcken besegrade Helsingborgs IF med hela 5–0 på hemmaplan. Med nästan lika stora siffror vann IFK Göteborg borta mot Varbergs BoIS.

BK Häcken – Helsingborgs IF: 5–0
Det skulle bli många mål på Bravida Arena när BK Häcken under måndagen tog emot Helsingborgs IF. Men det första kom inte förrän efter dryga halvtimmens spel och det var Johan Hammar som var framme och nickade in ledningsmålet. Sedan, i den andra halvleken, rasslade det till rejält. 2–0 kom i minut 54 genom Oscar Uddenäs, och bara knappa sex minuter senare satte han dit 3–0. Samme Uddenäs kunde även fullborda sitt hattrick i och med 4–0. Blair Turgott fastställde slutresultatet i matchens sista ordinarie minut till 5–0.

Varbergs BoIS – IFK Göteborg: 0–4
På Varberg Energi Arena skulle dock också komma att bli ett målrikt möte. Det första målet kom dock inte förrän just innan pausvilan. Marcus Berg satte dit 0–1-målet i den 44:e minuten. Marcus Berg var även den spelaren som ordnade tvåmålsledningen för Blåvitt och en seger kändes allt närmre. Men laget ville mer, och kunde även sätta dit både trean och fyran. De avslutande målskyttarna blev Gustaf Norlin och Kevin Yakob.