Nyheter

Chevron
Målglad Larsson inför allsvenska starten

Målglad Larsson inför allsvenska starten

Fem mål i Svenska Cupen, ett mot Malmö FF i förra veckan och två mot Sarpsborg 08 i tisdags. Har Jordan Larsson äntligen hittat rätt?

Jordan Larsson slog tidigt igenom i Helsingborgs IF och spåddes en lysande framtid. Efter en proffsutflykt till Nederländerna vände han inför fjolårssäsongen hem till Sverige. Men den här gången till IFK Norrköping.

Men 2018 blev inte den succé som Jordan Larsson hade hoppats på. Totalt spelade han 25 allsvenska matcher, men bara vid sju tillfällen ingick han i Jens Gustafssons startelva. Dessutom blev det bara ett mål. Med en dryg vecka till allsvensk premiär pekar mycket på att 2019 blir roligare för 21-årige Larsson.

I Svenska Cupens gruppspel stod han för fem mål innan IFK Norrköping fick se sig utslagna av AFC Eskilstuna. Efter uttåget har det fina målsnittet fortsatt. Först satte han kvitteringen i IFK Norrköpings övertygande 4-1–seger mot Malmö FF och i tisdags gjorde han två av målen när Peking besegrade norska Sarpsborg 08.

– Det är alltid roligt att spela fotboll men det är klart att det är extra roligt när man gör mål, man tänker inte lika mycket och saker sker mer automatiskt. Det är jätteskönt att det har gått bra och att mina lagkamrater fortsätter att ge mig så fina passningar, jag hoppas att det fortsätter in i Allsvenskan också, säger han till IFK Norrköpings hemsida efter tisdagens seger.

På måndag genrepar förra årets serietvåa mot Rosenborg hemma på Östgötaporten. Sex dagar senare väntar allsvensk premiär mot Helsingborgs IF. En speciell match för Jordan Larsson.

– Det är ju min hemstad men nu spelar jag för IFK Norrköping och jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa laget att göra mål och vinna matchen, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån