Målglatt Hammarby vann i cupen

Den första omgången av Svenska Cupens gruppspel avrundades med det allsvenska mötet mellan Hammarby och Varbergs BoIS. Hemmalaget vann med 5-1.

När domaren blåste av den första halvleken på Tele2 Arena stod det 2-0 till Hammarby efter mål av Aron Johannsson och Alexander Kacaniklic. Men Varberg var inte oävna under de första 45 minuterna utan skapade mängder av chanser. Skott över från nära håll, skott i ribban och skott i stolpen. Dessutom fick man ett mål bortdömd för offside.

Sju minuter in i den andra halvleken utökade Hammarby till 3-0. Kacaniklic höll sig framme igen och stötte in bollen på passning från Johannsson. Den isländske anfallaren ville inte vara sämre utan gjorde sitt andra mål, till 4-0, fyra minuter senare.

Alexander Johansson reducerade senare för Varberg, men närmre än så kom inte hallänningarna. Efter att Muamer Tankovic från nära håll lagt in bollen till 5-1 kunde Hammarby fira tre poäng.

Den andra matchen i gruppen slutade 2-2 mellan GIF Sundsvall och BP.