Malmö föll i första EL-mötet med Chelsea

Malmö FF fick in en sen reducering mot Chelsea, men föll i kvällens Europa League-match med 2-1.

Årets första tävlingsmatch med svensk inblandning spelades mellan Malmö FF och Chelsea i Europa Leagues sextondelsfinal. MFF får ett tufft utgångsläge inför returen efter att man förlorade första mötet med 2-1 på Stadion.

Malmö pressade högt tidigt i matchen och vann ett par hörnor i den första spelminuten, men inget som resulterade i något avslut på mål.

MFF lyckades bland annat med flera offside-ställningar av Chelsea-anfallare, men i den 30:e minuten hamnade bollen framför fötterna på gästernas Ross Barkley i straffområdet och mittfältaren satte lågt 1-0 för bortalaget.

Fasta situationer var Malmös melodi i matchen, och även om man kom till flera avslut så var det alltid en Chelsea-försvarare i vägen när bollen var på väg mot mål.

Istället visade CFC sin giftighet på en kontring i den 58:e minuten då Willian passade Olivier Giroud, som kunde klacka in 2-0 från nära håll mitt framför mål.

Barkley var nära att bli tvåmålsskytt i den 65:e minuten, men en snabb hand från Johan Dahlin styrde engelsmannens höga skott till hörna.

Precis när det såg ut som att Chelsea ökat trycket och Malmö bara fick slå ifrån sig öppnade sig ett gyllene läge för MFF. Inhopparen Carlos Strandberg passade fram bollen till Markus Rosenberg, som hittade Anders Christiansen i djupled. Fri med målvakten kunde den danske mittfältaren rulla in en viktig reducering till 2-1 invid vänstra stolpen med tio minuter kvar att spela.

Närmare än så kom dock inte Malmö, utan nu krävs seger och att man gör minst två mål i returen på Stafmord Bridge om en vecka för att man ska gå vidare i turneringen.