MFF vidare till tredje kvalrundan

Malmö FF är vidare i Champions League-kvalet. En krampaktig insats mot HJK i Helsingfors slutade 2-2 och MFF är vidare med sammanlagt 4-3.

Malmö FF fick en mardrömsstart i returmötet med HJK Helsingfors. Redan innan minuten var spelad hade hemmalaget tagit ledningen. Miro Tenho var först på en hörna från höger och skallade in 1-0. Men Malmös kvitterimg kom och som så många gånger förr var det Anders Christiansen som gjorde det. Oscar Lewicki lade upp bollen för AC som smällde in kvitteringen.

1-1 i paus och 3-2 till Malmö FF sammanlagt, men det var ett slarvigt MFF som lät finnarna dominera den första halvleken.

Slarvet fortsatte i den andra halvleken. HJK kom till flera fina lägen, men när matchens tredje mål kom var det Malmö som gjorde det. Nyss inbytte Veljko Birmancevic samspelade med Antonio Colak och pricksköt sedan in 2-1 till MFF. Men kvitteringen kom omgående när Riku Riski tog vara på nytt slarv och satte 2-2.

HJK tryckte på för en kvittering och förlängning, men Malmö FF lyckades hålla undan och är klara för den tredje kvalrundan. Där ställs man mot skottska mästarna Glasgow Rangers.