Ny MFF-förlust i Champions League

Efter 0-3 i premiären mot Juventus åkte Malmö FF på på ny storförlust när FC Zenit stod för motståndet i den andra gruppspelsmatchen.

Det tog bara nio minuter innan Claudinho satte ledningsmålet i ryska Sankt Petersburg. Ett snabbt anfall längs vänsterkanten avslutades med att brassen stötte in 1-0. Malmö FF växte in något i matchen och skapade ett par farligheter, men lyckades inte överlista hemmamålvakten.

Tre minuter in i den andra halvleken kom istället 2-0 för hemmalaget när Daler Kuzyaev nickade in bollen bakom CL-debuterande Johan Dahlin. Om det inte var nog med elände där så visades Anel Ahmedhodzic ut tio minuter senare när han stoppade ett anfall med händerna.

Med tio minuter kvar av matchen placerade Aleksey Sutormin in trean och med bara sekunder kvar fastställde Wendel slutresultatet till 4-0.