Oktober månads vinstpengar från Månadens spelare och tränare

24 november, 2021 kl 09:54 Varje månad skänker elitfotbollens huvudpartner Unibet 10 000 kronor till vardera vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. I oktober går pengarna till följande engagemang.

Senast ändrad: 29 november 2021

IFK Göteborgs tränare Mikael Stahre blev Månadens tränare i Allsvenskan i oktober. Han väljer att skänka pengarna till klubbens hållbarhetsarbete “IFK Göteborg i Samhället”.

– Det görs ett fantastiska jobb runt om i Göteborg för att på olika sätt sätta barn och unga i rörelse, och för att skapa gemenskap och trygghet. Det vill jag vara med och stötta. Jag vill också rikta ett tack för det stöd som vi får tillbaka. När man ser många av de vi träffar i “IFK Göteborg i Samhället” på våra hemmamatcher, värmer det lite extra, säger Stahre.

eriksson-ms-21

Mjällbys finske målvakt Carljohan Eriksson, som var nära att slå alla tiders rekord i att hålla nollan i Allsvenskan, belönades med utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan i oktober. Han skänker sina vinstpengar till Mjällby AIF Allstar.

– Tillsammans med Sölvesborg driver Mjällby AIF samhällsinsatser inom varumärket Utanför Rektangeln. Ett av projekten som startade under 2021 är ”Mjällby AIF Allstar”. Ett nytt fotbollslag i föreningen regi där personer med funktionsvariaton är välkomna. Jag har själv fått äran att delta på ett par träningar och ser vilken glädje, gemenskap och tillhörighet projektet ger så många människor. Pengarna kommer göra att dessa spelare får ännu bättre förutsättningar i framtiden, framför allt nu när de skall börja spela matcher, menar Carljohan Eriksson.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens Spelare och Tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Tidigare vinnare i Allsvenskan 2021:
Månandes tränare:
April: Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf, Djurgårdens IF
Maj: Henrik Rydström, Kalmar FF
Juli: Per-Mathias Högmo, BK Häcken
Augusti: Bartosz Grzelak, AIK
September: Henrik Rydström, Kalmar FF
Oktober: Mikael Stahre, IFK Göteborg

Månadens spelare:
April: Aslak Fonn Witry, Djurgårdens IF
Maj: Victor Edvardsen, Degerfors IF
Juli: Magnus Eriksson, Djurgårdens IF
Augusti: Alexander Milosevic, AIK
September: Hjalmar Ekdal, Djurgårdens IF
Oktober: Carljohan Eriksson, Mjällby AIF

Glen Riddersholm ny tränare i IFK Norrköping

8 aug 2022
Tidigare i sommar gick IFK Norrköping skilda vägar med Rikard Norling. Nu står det klart att danske Glen Riddersholm tar över som huvudtränare för Peking.

Sirius tog oväntad seger

7 aug 2022
För första gången på nästan 50 år besegrade IK Sirius Malmö FF hemma i Uppsala. Samtidigt tog Hammarby en säker trea och Oliver Berg fixade en Kalmarseger på Guldfågeln Arena. Senare på eftermiddagen fick vi se oavgjorda matcher i både Hällevik och Värnamo.

IFK Norrköping tog en efterlängtad seger

6 aug 2022
IFK Norrköping är åter ett vinnande lag i Allsvenskan efter 2–0 hemma mot Degerfors IF under lördagen.

Sommarens övergångar i Allsvenskan

4 aug 2022
Spelare in, spelare ut. Så har ditt lag förändrats under sommaren.

Malmö FF hemmavann i Europa League-kvalet

4 aug 2022
Malmö FF fick bästa möjliga start i kvalet till Europa League när man hemmabesegrade F91 Diddeleng med 3–0.

Nominerade till Månadens Spelare i juli

4 aug 2022
Två målskyttar och en mittbacksbjässe är nominerade till priset som Månadens Spelare i juli.

Nominerade till Månadens Tränare i juli

4 aug 2022
Djurgårdens, Mjällbys och Häckens huvudtränare har chansen att vinna priset som Månadens tränare i juli.

Blåvitt tog andra raka mot Peking

1 aug 2022
Kevin Yakob och Hussein Carneil gjorde målen när IFK Göteborg slog tillbaka IFK Norrköping för andra gången på en vecka.

Målrikt möte på Borås Arena

31 jul 2022
Fyra mål från IF Elfsborg och fyra mål från BK Häcken när lagen delade lika på poängen i Borås. Samtidigt kunde IFK Värnamo avgöra sent borta mot Hammarby och Mjällby AIF säkra en ny trepoängare.

Efterlängtad trea för Degerfors

30 jul 2022
Rasmus Örqvist och Dijan Vukojevic blev hjältarna när Degerfors tog tre poäng efter sju raka utan seger. På kvällskanten inledde sedan Varberg starkt och vann med 3-1 i Sundsvall.

Flyttade matcher för Malmö FF i Allsvenskan

29 jul 2022
Malmö FF flyttar tre matcher i Allsvenskan på grund av kvalspelet till Europa League istället för Champions League.

Malmö FF avslutar samarbetet med Milos Milojevic

29 jul 2022
Inför säsongen anställde Malmö FF Milos Milojevic som ny huvudtränare. Efter halva säsongen får han lämna klubben.