Nyheter

Chevron
Otieno klar för AIK

Otieno klar för AIK

Erick Otieno, kenyansk landslagsman, är klar för AIK. Han lämnar samarbetsklubben Vasalund och ansluter till Gnagets försäsongsträning i januari.

23-årige Erick Otieno kom till Vasalund under sommaren 2018 och hann med 19 matcher under säsongen. Han är dessutom bofast i Kenyas landslag där han för det mesta spelat vänsterback.

Björn Wesström, sportchef i AIK, menar dock att han kan ta alla roller på vänsterkanten.

– För att utveckla vårt spel behöver vi naturliga yttrar. Erick kan spela i alla positioner till vänster oavsett spelsystem vilket gör att vi ökar konkurrensen och ger oss en större flexibilitet i vårt sätt att spela. Erick är idag ordinarie A-landslagsman i en nation på stark frammarsch, vilket är intressant ur ett marknadsvärdesperspektiv och vi ser mycket fram emot att arbeta med Ericks utveckling framöver, säger Wesström till AIK:s hemsida.

Otieno själv är glad att få chansen hos AIK.

– AIK är ett stort lag och det känns bra att nu ha skrivit på ett avtal. Jag har sett de flesta hemmamatcherna på Friends Arena under min tid i Sverige och min målsättning är att spela många matcher för AIK och vinna titlar med klubben, säger han till aikfotboll.se.

FOTO: AIKfotboll.se