Rönning: "Jag ville visa vad jag kunde"

12 maj, 2020 kl 10:52 Efter sin allsvenska debut och ytterligare sju matcher fick Tim Rönning blodad tand. Nu tar han sikte mot startplatsen mellan stolparna i IF Elfsborg.

Boråsarna slutade åtta i Allsvenskan 2019, mycket tack vare en fantastisk avslutning på säsongen. Obesegrade i de sex sista matcherna med en orutinerad 21-åring som burväktare.

– Det var väldigt roligt att få komma in och spela, säger Tim Rönning till Fotbollskanalen. Jag har alltid haft bra stöd från mina lagkamrater och från ledarna, så det var egentligen inga konstigheter att komma in och spela. Jag ville visa vad jag kunde och det gick väldigt bra för oss i slutet.

Den mångårige lagkaptenen och målvakten, Kevin Stuhr Ellegard, har lämnat Elfsborg och Rönning har fått nytt skandinaviskt motstånd att tampas med. Norrmannen Mathias Dyngeland har plockats in från  Sogndal IL och än så länge är det inte bestämt vem som fått Jimmy Thelins förtroende som förstaval.

– Vi tränar på varje dag och visar oss från vår bästa sida hela tiden. När det är dags för match är det tränarteamet som bestämmer vem de tycker ska spela. Vi kan bara påverka det på träningar och när vi spelar, att vi är där och gör vårt bästa på varje träning och match. Sedan är det upp till dem, säger Rönning.

Tim Rönning kom till Elfsborg ungdomsorganisation 2015, men skrev tidigare i år på ett kontrakt över säsongen 2024.

– Det är skönt att ja förtroende från klubben och det är en väldigt bra miljö för mig att vara i. Det är väldigt bra lagkamrater och tränarteamet är också väldigt bra. Alla är väldigt proffesionella,sp det är en otroligt bra miljö för mig att utvecklas i. Jag tycker även det ser väldigt bra ut med den tävlingsmentaliteten som vi börjat bygga upp nu på träningarna, säger han till Fotbollskanalen.

FOTO: Bildbyrån

Malmö FF vidare till Play Off

24 sep 2020
Som enda svenska lag är Malmö FF vidare i Europapelet. Det efter att laget kört över Lokomotiv Zagreb hemma på Stadion. Djurgården hade också chansen att ta sig vidare, men föll mot rumänska Cluj.

Sirius på vinnarspåret igen

21 sep 2020
Elias Andersson och Stefano Vecchia gjorde målen när IK Sirius besegrade Falkenbergs FF hemma i Uppsala.

Hodzic Mjällbys hjälte

21 sep 2020
Kadir Hodzic tog hjälp av motståndarben när han gjorde matchens enda mål och säkrade tre pinnar för Mjällby mot Örebro SK.

Johan Hammar löste poäng för Elfsborg

21 sep 2020
Elfsborg gick mot segern efter storspel från hemmaförsvaret. Men inbytte Johan Hammar fick en kanonträff i slutminuterna och löste ett oavgjort resultat.

Helsingborg vände mot Varberg

21 sep 2020
I slutet av den första halvleken satte Helsingborg två snabba mål och gick till paus i ledning. Efter att Rasmus Jönsson gjort 3-1 i den andra säkrade HIF tre pinnar.

Tung trea för Kalmar i Göteborg

20 sep 2020
Kalmar FF tog en viktig trepoängare när man höll undan till en 2–1-seger borta mot IFK Göteborg.

Fransson räddade poäng för Peking

20 sep 2020
Malmö FF gick mot tre tunga poäng i toppen av tabellen, men en sen kvittering av IFK Norrköping på Östgötaporten gjorde att matchen slutade 1–1.

Lustig med första målet i AIK:s klara derbyseger

20 sep 2020
Mikael Lustig gjorde sitt första mål för AIK när laget vann Stockholmsderbyt mot Hammarby med klara 3–0.

Östersund kvitterade sent mot Djurgården

20 sep 2020
Östersunds FK förlängde sin obesegrade svit till sju matcher efter ett sent 1–1-mål hemma mot Djurgården.

Play Off-lottningen avklarad

18 sep 2020
Djurgården och Malmö FF har fått eventuella motståndare om man lyckas ta sig vidare från nästa veckas tredje kvalrunda i Europa League.

Vecchia om storformen: "Blivit bättre hela tiden"

18 sep 2020
Stefano Vecchia blev utsedd till Månadens spelare i Allsvenskan i augusti, en månad då han verkligen började hitta rätt framför mål. – Jag hittade rätt i avsluningsmomenten, kom in i det mer och hittade tajmingen som behövs.

Djurgården och Malmö vidare i Europa

17 sep 2020
Både Djurgården och Malmö löste avancemang till den tredje kvalrundan i Europa League. IFK Göteborg förlorade mot FC Köpenhamn och åkte ut.