Rösta på månadens spelare och tränare

28 maj, 2021 kl 12:00 Adegbenro, Edvardsen eller Eriksson? Nu är det dags att lägga din röst på spelaren du anser borde vinna Månadens Spelare. Utöver att vara med och kora maj månads bästa spelare är du med och bestämmer vem som borde utses till Månadens Tränare.

Nominerade till månadens spelare i maj:

Samuel Adegbenro, IFK Norrköping
Pekinganfallaren leder skytteligan i Allsvenskan och har gjort fem mål på fem matcher i maj. Nyförvärvet skapar hela tiden oreda för motståndarlagets försvar.

Victor Edvardsen, Degerfors IF
Edvardsen gjorde båda målen när Degerfors blev första lag att besegra Djurgården. Det första, ett halvvolleyavslut från egen planhalva, lär vara en kandidat till årets mål. Anfallaren gjorde dessutom tre mål när Degerfors vann derbyt mot Örebro SK.

Magnus Eriksson, Djurgården
Lagkapten Eriksson fortsätter vara bärande för Djurgården. Har redan assisterat till fem mål i Allsvenskan för ett Djurgården som är med i toppen.

Rösta på din favorit här.

MT-maj-artikelbild

Nominerade till månadens tränare i maj:

Henrik Rydström, Kalmar FF
Efter åtta spelade omgångar är Kalmar FF femma i Allsvenskan, bara en pinne från tredjeplatsen. Under maj månad har man bland annat besegrat Hammarby och kryssat mot både IFK Göteborg och Elfsborg.

Jon Dahl Tomasson, Malmö FF
Malmö FF spelade sex matcher i maj. Den inleddes visserligen med förlust mot Djurgården, men det följdes upp av fyra segrar och ett kryss. Tolv mål framåt från sju olika målskyttar. Det gör att Tomassons lag går på uppehåll som serieledare.

Tobias Solberg och Andreas Holmberg, Degerfors IF
Nykomlingen Degerfors har haft en fin månad. Förlusten mot Mjällby AIF, följdes upp av seger hemma mot Djurgården, fortsatte med kryss mot IFK Norrköping, seger i derbyt mot Örebro SK och ett avslutande kryss mot Halmstads BK. Firma Solberg och Holmbergs lag går på uppehåll som sjua i Allsvenskan.

Rösta på din favorit här.

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Europalottat för de svenska lagen

16 jun 2021
Tre svenska lag ger sig in i kvalet till nya Europa Conference League. Idag fick IF Elfsborg, BK Häcken och Hammarby sina motståndare.

Malmö ställs mot Riga FC i CL-kvalet

15 jun 2021
Malmö FF kommer att möta Riga FC från Lettland i Champions Leagues första kvalrunda.

Spelare från Allsvenskan – och Superettan – i EM

14 jun 2021
EM-slutspelet pågår för fullt. Sju spelare från Allsvenskan och en spelare från Superettan – från fyra olika landslag – representerar den svenska elitfotbollen i mästerskapet.

Högmo tar över i BK Häcken

12 jun 2021
Andreas Alm har lämnat BK Häcken för danska Odense. Nu står det klart att norrmannen Per-Mathias Högmo tar över klubben.

Fem miljoner ska ta svenska klubbar till gruppspel i Europa

11 jun 2021
De fyra svenska klubbarna som kvalificerat sig till sommarens Europakval delar på fem miljoner kronor. Pengarna kommer från den så kallade Europafonden som finansieras av elitfotbollens huvudpartner Unibet.

Hammarby avslutar samarbetet med Billborn

11 jun 2021
Hammarby meddelar att klubben avslutar samarbetet med huvudtränaren Stefan Billborn, som ledde laget under tre och ett halvt år och vann Svenska Cupen med klubben i maj. – Han har uppfyllt allt det vi förväntade oss av honom. Nu är det dags att ta nästa kliv i vår utveckling, säger sportchefen Jesper Jansson.

Henrik Rydström är månadens tränare i maj

7 jun 2021
Kalmar FF har överraskat de flesta i Allsvenskan än så länge. Nye tränaren Henrik Rydström har fått fart på laget och belönas med priset som månadens tränare i maj.

Victor Edvardsen är månadens spelare i maj

7 jun 2021
Fem mål på fem matcher. Victor Edvardsen ledde sitt lag till åtta poäng i maj och plockar hem priset som månadens spelare.

Stahre ersätter Nilsson i Blåvitt

2 jun 2021
Roland Nilsson lämnar IFK Göteborg och ersätts på tränarposten av Mikael Stahre. – Jag är väldigt hungrig på nya framgångar med Blåvitt, säger nygamle tränaren Stahre.

Gazimba ny tränare i ÖSK

2 jun 2021
Örebro SK har anställt tidigare assisterande tränaren Vitor Gazimba som ny huvudtränare efter att Axel Kjäll lämnat posten. – Vi har letat efter en tränare som bidrar med nya influenser, men som också har en gedigen kännedom om Allsvenskan, säger vd:n Simon Åström.

Så blir Europasommaren för de svenska klubbarna

31 maj 2021
Fyra svenska klubbar ska kvala till Europaspelet i sommar, varav tre till nystartade Europa Conference League. Här är förutsättningarna.

Hammarby cupmästare efter straffavgörande

30 maj 2021
Hammarby tog sin första seger någonsin i Svenska Cupen efter straffseger i finalen mot BK Häcken.