Säker MFF-seger i Östersund

Malmö FF kliver, åtminstone tillfälligt, upp i tabelltopp efter tre poäng borta mot Östersunds FK. Samtidigt kliver Degerfors upp på säker mark i tabellen efter 2-1 mot Halmstads BK. Senare på kvällen vann Sirius hemma mot Varbergs BoIS.

Östersunds FK – Malmö FF 0-3
Det dröjde till slutet på den första halvleken innan Malmö FF tog ledningen på Jämtkraft Arena. Antonio Colak fick chansen från elva meter och dunkade in ledningsmålet. Tvåan kom i starten av den andra halvleken när Adi Nalic stötte in ett inspel från Jo Inge Berget.

3–0 dröjde bara ett par minuter. Anders Christiansen frispelades och satte säkert 3-0 för toppjagande Malmö. ÖFK är i och med förlusten fortsatt jumbo i tabellen.

Degerfors IF – Halmstads BK 2-1
På ett välfyllt Stora Valla gjordes Villiam Dahlström tidigt ner i offensivt straffområde. Hemmalaget tilldömdes en straffspark som Johan Bertilsson placerade i nät. Gästernas kvittering kom på elegantast möjliga vis när Amir Al-Ammari satte en frispark i nät.

Men segern blev hemmalagets efter att Dahlström satte 2-1 i slutet av den första halvleken.

IK Sirius – Varbergs BoIS 2-1
Publiken var på allvar tillbaka även på nya Studenternas och fick se en intensiv första halvlek. Dessutom fick hemmasupportrarna fira ledningsmålet innan pausvisslan när Markus Mathisen slog ett inspel från vänster som sökte sig hela vägen in i mål.

Med 20 minuter kvar av matchen fick gästerna ett gratisläge när David Mitov Nilsson passade bollen rakt på Victor Karlsson. Karlsson satte 1-1 och BoIS fick fira. Men glädjen blev kortvarig. Bara minuterna senare spelade Edi Sylisufaj fram Adam Hellborg som elegant lyfte upp bollen i nättaket och 2-1 till IK Sirius var ett faktum.