Sena mål gav andra raka bortasegern för HBK

Halmstads BK tog sin andra raka bortaseger i Allsvenskan efter att två sena mål av Kazper Karlsson och Viktor Granath avgjort matchen mot Mjällby AIF.

Mjällby AIF – Halmstads BK: 0–2
Halmstads BK tog säsongens första bortaseger senast mot IK Sirius, och följde upp det med en ny trepoängare på Listerlandet. Matchen mot Mjällby var länge mållös, men i den 75:e minuten dök 18-årige Kazper Karlsson upp med sitt första allsvenska mål då han stötte in Marcus Olssons vänsterinlägg vid bortre stolpen. På stopptid ordnade sedan Naeem Mohammed en straff som Viktor Granath kyligt rullade in fram till 2–0.

BP – IK Sirius: 1–2
BP hade sex raka matcher utan förlust bakom sig inför hemmamötet med IK Sirius. Och det var det rödsvarta hemmalaget som började bäst. Oscar Pettersson slog påpassligt in 1–0 på Grimsta i den 23:e minuten efter att Richie Omorowas avslut räddats. Bara fyra minuter senare var dock gästerna ikapp. Blåsvart, för dagen i helvitt, kvitterade genom ett skickligt avslut av Edi Sylisufaj efter att laget vunnit bollen högt upp i planen. I mitten av den andra halvleken var sedan vändningen fullbordad då nyss inbytte Tashreeq Matthews stötte in 2–1 från nära håll efter Aron Bjarnasons inlägg från höger. Segern var Sirius första för säsongen och kom på bekostnad av nykomlingen BP:s imponerande svit.