Storsegrar för MFF och Elfsborg

17 juli, 2021 kl 16:53 Malmö FF och Elfsborg vann sina matcher och är etta respektive tvåa i den allsvenska tabellen just nu.

Degerfors IF – Malmö FF 0-5
Efter en dryg kvarts spel drog Antonio Colak till och via en Degerforsback gick bollen i mål. På tilläggstid i den första halvleken slog Anders Christiansen en delikat passning i djupet mot Adi Nalic. Seat Sabetkar var förstpå bollen, slog den på Adi Nalic, men hade oturen att se den segla över egen målvakt.

I starten av den andra halvleken var gästerna skoningslösa. Anders Christiansen satte trean innan Veljko Birmancevic gjorde två snabba. Tre mål på fyra minuter och segern var givetvis säkrad.

Resultatet stod sig tiden ut och MFF toppar fortsatt tabellen i Allsvenskan.

IF Elfsborg – Östersunds FK 3-0
Hemmalaget gjorde en solid insats och var ett steg större än ÖFK i den här matchen. Robert Gojani tog en djupledslöpning, fick en perfekt passning serverad av Leo Väisänen och satte sitt första allsvenska mål i gulsvart. I den andra halvleken tog Jeppe Okkels hjälp av en ÖFK-försvarare när han satte tvåan. Ännu mer hjälp tog Maudo Jarjue när hans nick på tilläggstid var på väg utanför, men studsade på en ÖFK-back och till 3-0 för Elfsborg.

Sent avgörande när Värnamo tog fjärde raka

3 okt 2022
IFK Värnamo slog Mjällby hemma på Finnvedsvallen samtidigt som Elfsborg tog tre poäng på Gamla Ullevi.

Peking och Kalmar söndagsvinnare

2 okt 2022
Peking vann i Sundsvall och Häcken kryssade i Varberg under söndagseftermiddagen. Senare på kvällen vann Kalmar FF säkert samtidigt som AIK och Sirius delade på poängen.

Mållöst på Eleda Stadion

1 okt 2022
Lördagseftermiddagens möte mellan Malmö FF och Hammarby slutade mållöst, 0–0. Senare kunde Degerfors IF vinna klart hemma mot Djurgården.

Bergstrand och Lagerlöf Månadens Tränare

29 sep 2022
Djurgårdens tränarduo plockar hem sin andra Månadens Tränare-titel den här säsongen.

Marcus Antonsson är Månadens Spelare

29 sep 2022
IFK Värnamos målkung plockar hem utmärkelsen som Månadens Spelare i Allsvenskan i september.

De kan bli Månadens Spelare i september

23 sep 2022
Marcus Antonsson, Victor Edvardsen och Michael Baidoo är nominerade till priset som den främste spelaren i Allsvenskan i september.

De nominerade till Månadens Tränare

23 sep 2022
Värnamos Kim Hellberg, Djurgårdsduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf och Elfsborgs Jimmy Thelin har alla chansen att bli Månadens Tränare i september.

Edvardsen sköt Djurgården upp i serieledning

18 sep 2022
Victor Edvardsen sköt Djurgården till serieledning då han gjorde samtliga mål i lagets 3–0-seger mot IFK Göteborg. Söndagen bjöd även bland annat på en derbyseger för Malmö FF och tredje raka trepoängaren för IF Elfsborg.

Delad pott i toppmötet på Hisingen

17 sep 2022
Hammarby tog en tidig ledning i toppmötet borta mot BK Häcken, men ett sent självmål av gästerna gör att lagen delar på poängen.

Hit går vinstpengarna i augusti

16 sep 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Asoro frälste Djurgården på stopptid

15 sep 2022
Djurgården besegrade norska Molde FK med 3–2 i Europa Conference Leagues gruppspel under torsdagen.

Fullsatta arenor 2022 – Aldrig mer tomma läktare

14 sep 2022
Efter två säsonger utan publik på läktarna så är det extra glädjande att vi under säsongen 2022 kan sätta nya publikrekord. Detta hade inte varit möjligt utan virusforskning. – Utan forskning så hade det inte funnits vaccin mot covid-19. Utan kunskap vet man heller inte vilka restriktioner som ger rätt effekt. Då hade vi troligen fortfarande levt med restriktioner och lidande, utan möjlighet att få tillbaka publiken till läktarna. Vi inom elitfotbollen är oerhört tacksamma för samarbetet vi har med Pandemifonden, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.