Storseger i EL-kvalet för Malmö

Malmö FF besegrade nordirländska Ballymena United med hela 7-0 på hemmaplan medan IFK Norrköping inledde Europa League-kvalet med en 2-0-vinst borta mot Saint Patrick’s Athletic.

Malmö FF tog ett stort steg mot avancemang i Europa League-kvalet under torsdagskvällen. Efter en mållös första halvtimme lossnade det ordentligt för MFF mot Ballymena United.

Markus Rosenberg satte både 1-0 och 2-0 inom ett par minuters spel innan Erdal Rakip satte 3-0 strax innan halvtid.

MFF rivstartade sedan efter pausvilan och gjorde tre mål på nio minuter från starten av den andra halvleken. Franz Brorsson nickade in 4-0, Rosenberg fastställde sitt hattrick med ett bredsidesavslut och Guillermo Molins direktsköt in 6-0 i den 54:e minuten.

Rakip blev tvåmålsskytt med en kvart kvar att spela då han lade in slutresultatet 7-0 lågt efter Sören Rieks väl avvägda chipp-framspelning.

st-pats-norrkoping

På Irland tog IFK Norrköping en tunt 2-0-seger i bortamötet med Saint Patrick’s Athletic. Efter en mållös första halvlek skickade Simon Thern in 1-0 med ett lågt skott i den 55:e minuten.

Ju längre matchen led desti fler chanser skapade Peking, och man fick även med sig ett 2-0-mål då Kasper Larsens nick på hörna styrdes i eget mål av en hemmaförsvarare.

Returmötena spelas på torsdag nästa vecka.