Toivonens dubbel gav MFF tre poäng

Ola Toivonen satte båda målen för Malmö FF när man bortavann mot Degerfros IF i den sista omgången innan sommaruppehållet.

Degerfors IF – Malmö FF: 0–2
Vänsterbacken Jonas Knudsen var tillbaka i Malmö FF:s startelva efter en tio månader lång skadefrånvaro. Det var efter hans långa inkast i den fjärde minuten som hemmasonen Ola Toivonen kunde volleyskjuta in 1–0 för gästande MFF mot Degerfors på Stora Valla. Toivonen, som firade behärskat, skulle även bli tvåmålsskytt strax innan halvtidspausen då han mötte ett lågt inlägg från Veljko Birmancevic med ett direktskott. En stundtals skakig vår avslutas på ett positivt sätt för MFF, som i torsdags säkrade klubbens första titel i Svenska Cupen sedan 1989.

Djurgården – Varbergs BoIS: 4–0
Hampus Finndell gav Djurgården en tidig ledning hemma mot Varbergs BoIS med ett lågt skott efter Victor Edvardsens framspelning. Finndell dubblade sedan hemmalagets målskörd med en utsökt volleyträff som långsamt letade sig in i bortre krysset. Rasmus Schüller fyllde på till 3–0 i den andra halvleken med ett ruggigt distansskott innan Joel Asoro kunde sätta spiken i kistan med sitt 4–0-mål i den 79:e minuten, osjälviskt framspelad av Sead Haksabanovic i friläge.

IFK Norrköping – IF Elfsborg: 2–2
En tät tillställning på Platnumcars Arena slutade med delad pott för Norrköping och Elfsborg. Gästerna gick upp i en 2–0-ledning efter att Oliver Zandén skjutit in 1–0 via en hemmaförsvarare och Rasmus Alm lättat in 2–0 i friläge, skickligt framspelad av Simon Olsson. Hemmalaget, som firade 125 år idag, skulle dock resa sig tack vare två nickmål av specielle målskytten och lagkaptenen Christoffer Nyman. Det första kom bara två minuter efter gästernas 2–0-mål, och kvittteringen satt sedan med en knapp kvart kvar att spela.

IFK Värnamo – Hammarby: 1–0
IFK Värnamo cementerar sin plats på säker mark efter att en tredjedel av säsongen spelats med en trepoängare hemma mot Hammarby. Marcus Antonsson sprang in med matchens enda mål på Finnvedsvallen i inledningen av den andra halvleken efter Oscar Johanssons väl avvägda djupledspassning.

Helsingborgs IF – AIK: 1–2
Helsingborg tog ledningen hemma mot topplaget AIK i slutet av den första halvleken då Anthony van den Hurk säkert lade in 1–0 mitt i kassen från straffpunkten. Gästernas Sebastian Larsson skulle i inledningen av den andra halvleken visa att han är minst lika trygg från elva meter få han pressade in bollen i nätmaskorna nära den högra stolpen i den 51:a minuten. Precis som på Stora Valla skulle det sedan bli en hemmason som avgjorde för gästerna då Jordan Larsson stötte in 2–1 efter Erick Otienos låga inlägg efter drygt en timmes spel.