Tredje raka för Djurgården

I de tidiga matcherna vann Djurgården sin tredje raka, Kalmar FF höll nollan igen och IFK Norrköping plockade sin första trea för säsongen. Det följdes upp av en sen Östersundskvittering i Malmö och en derbyseger för AIK.

IFK Norrköping – Halmstads BK 2–1
I Norrköping small det direkt när Markus Antonsson nådde högst på en hörna och skallade in 1-0 för gästerna. Norrköping tog över spelbilden direkt, men HBK försvarade starkt och Nilsson Säfqvist stod som en säker sista utpost. Men till slut kom kvitteringen. Samuel Adegbenro klippte till i fritt läge och HBK-målvakten fick till slut kapitulera.

Med tio minuter kvar fick Isak Bergmann Johannesson ett gratisläge,  satte dit 2-1 och säkrade Pekings första seger för säsongen.

Varbergs BoIS – Djurgården 1–3
Djurgården tog sin tredje raka seger när Varberg besegrades på bortaplan. Hampus Finndell inledde måslkyttet med sitt första allsvenska mål efter 20 minuters spel. Ett fint inspel från vänster nådde pannan på Finndell som styrde in gästernas ledningsmål. Innan klockan nått upp på halvtimmen utökade Aslak Witry från straffpunkten. Precis innan paus reducerade Oliver Stanisic efter en hörna.

Magnus Eriksson stod för framspelningen till Finndells ledningsmål och med nio minuter till full tid hittade han fram till Nicklas Bärkroth som elegant lyfte in 3-1 för gästerna. Djurgårdens tredje raka seger i inledningen av Allsvenskan.

Kalmar FF – Örebro SK 1–0
Oliver Berg fick ett superläge att ge hemmalaget ledningen i den första halvleken, men missade helt fri med Bobby Allain.

I den andra halvlekens slutskede kom dock hemmalagets segermål. Isak Jansson satte dit den och med sin solida defensiv har Kalmar nu plockat sju poäng på tre matcher.

Malmö FF – Östersunds FK 1–1
Det himmelsblå hemmalaget dominerade spelbilden i den första halvleken och skapade flest chanser. Men gästande ÖFK var farliga i omställningarna och avslutade halvleken med ett jättefint läge. Men något mål blev det inte och det var mållöst i paus.

Ett par minuter in i den andra halvleken hade ÖFK en boll i mål efter hörna, men det blåstes bort för knuff. Istället satte hemmalaget igång spelet blixtsnabbt och till slut låg bollen istället i bortamålet. Antonio Colak rakade in bollen i öppet mål efter Adi Nalic och Anders Christiansens förarbete.

Tio minuter innan slutsignalen kvitterade Ronald Mukiibi med en hård nick efter hörna. Gästernas Frank Ahrin visades ut en stund senare, men ÖFK höll undan och tar med sig en poäng hem.

AIK – Hammarby 2–0
I årets första allsvenska stockholmsderby var det hemmalaget AIK som tog ledningen. Saku Ylätupa tog sig fram på högerkanten och hitta in med bollen till Nicolas Stefanelli. Anfallaren träffade först stolpen, men satte sedan sin egen retur i nät.

Med kvarten kvar av matchen avgjorde Nabil Bahoui när han nickade in en hörna från Sebastian Larsson.