Tredje raka segern för Sirius

IK Sirius fina form håller i sig. Idag vann man sin tredje raka när Degerfors besegrades på bortaplan. Samtidigt kryssade Malmö FF och Djurgården i toppmötet på Stadion i Malmö. Senare på kvällen kryssade Häcken och Mjällby i Göteborg.

Degerfors IF – IK Sirius 1-2
Uppsalalaget går från klarhet till klarhet och Christian Kouakou fortsätter näta. Men det var Neahom Girmai som gav laget ledningen i den 17:e minuten på Stora Valla. Med tolv minuter kvar av matchen kom Kouakous nionde mål för säsongen till 0-2.

Johan Bertilsson reducerade på tilläggstid, men några poäng blev det inte för hemmalaget. IK Sirius tog sin tredje raka seger och ligger på niondeplats i Allsvenskan.

Malmö FF – Djurgården 1-1
Hemmalaget tog tag i taktpinnen i den första halvleken och skapade ett gäng fina chanser. Till slut kom också utdelningen när Antonio Colak satte ledningsmålet från straffpunkten.

Den andra halvleken var jämn och med tio minuter kvar kom kvitteringen. Hjalmar Ekdal höll sig framme och gjorde mål för andra matchen i rad när han fixade en stark och viktig pinne för serieledarna.

BK Häcken – Mjällby AIF 0-0
Det var hemmalaget som skapade de flesta och farligaste chanserna på Hisingen, men gästerna var inte ofarliga. Amin Sarr och Jakob Bergström jobbade sig fram till en del farligeheter, främst i den första halvleken, men lyckades inte överlista Peter Abrahamsson. CarlJohan Eriksson i Mjällbymålet höll också tätt och lagen delade på poängen.