Turgott med hat-trick när ÖFK vann

Östersunds FK körde över Örebro SK, Malmö FF bortabesegrade BK Häcken och Kalmar FF plockade säsongens första trepoängare i dagens tidiga matcher. I de sena plockade Djurgården och IK Sirius tre pinnar.

BK Häcken – Malmö FF 1–2
Malmö rivstartade på Hisingen och Anel Ahmedhodzic nickade snyggt in ledningsmålet redan efter nio minuter spel. Tio minuter senare höll sig Sören Rieks framme och stötte in 2-0 för gästerna. Resultatet stod sig till paus och i starten av den andra kom hemmalagets reducering när Benie Traore placerade in 1-2 från högerläge. Men närmre än så kom inte Häcken några poäng. Malmö tog sin andra raka seger i Allsvenskan.

Degerfors IF – Kalmar FF 0–1
Det tog 40 minuter in i säsongens andra allsvenska match innan Kalmar FF hittade nätet. Det gjorde man från straffpunkten och det var Oliver Berg som var säker från elva meter. Målet blev matchens ena och Degerfors får vänta på det första måljublet i Allsvenskan.

Östersunds FK – Örebro SK 5–0
Noah Sonko Sundberg såg till att få ÖFK i målprotokollet för första gången i årets Allsvenskan när han efter 13 minuter nickade in hemmalagets ledningsmål. Kvarten senare satte Blair Turgott 2-0 för Östersund efter ett fint anfall. Innan pausvisslan ljöd han Turgott med att sätta sin andra balja för eftermiddagen till 3-0. I den andra halvleken tog Örebro över spelet, men när målet kom var det hemmalaget och Blair Turgott som gjorde det. I den 74:e minuten satte Turgott sitt tredje för eftermiddagen och säkrade segern. Ahmed Awad fastställde sedan slutresultatet till 5-0.

Djurgården – IFK Norrköping 1–0
Djurgården dominerade den första halvleken och hade 11-1 i avslut, men målen uteblev. Spelet jämnade ut sig i den andra halvleken och båda lagen skapade farligheter framåt. Till slut kom ledningsmålet för hemmalaget. Ett avslut från Magnus Eriksson stöttes i nät av inbytte Haris Radetinac. Målet blev matchens enda och Djurgården tog sin andra raka seger.

IK Sirius – Halmstads BK 1–0
Efter en mållös och chansfattif första halvlek hände det lite mer i den andra. Gästande Halmstad skapade de farligaste chanserna, men när matchens första mål kom var det hemmalaget som gjorde det. Christian Kouakou höll sig framme och stötte in segermålet i den 87:e minuten.