Turgotts hattrick gav ÖFK tre poäng

Östersunds FK tog tre viktiga poäng efter att Blair Turgott gjort hattrick hemma mot IF Elfsborg.

Östersunds FK – IF Elfsborg: 3–1
Efter tio segerlösa matcher kom till slut en trepoängare för Östersund när man tog emot tippaspirerande Elfsborg på Jämtkraft Arena. Blair Turgott utnyttjade ett misstag hos gästerna och prickade in 1–0 i den 22:a minuten, och tryckte in ett distansskott i högra krysset fram till 2–0 i den 39:e matchen. Turgott hann även trycka in ett hattrick-mål innan Samuel Holmén reducerade för Elfsborg på straff på stopptid.

IFK Norrköping – Örebro SK: 3–0
IFK Norrköping fick med sig ett självmål hemma mot Örebro i den första halvleken, och i den andra kunde skytteligaledaren Samuel Adegbenro pricka in 2–0 från straffområdeskanten efter en frispark. Henrik Castegren fastställde sedan slutresultatet till 3–0 med ett nickmål på hörna i slutminuterna.

Halmstads BK – Kalmar FF: 0–1
Kalmar tog sin tredje seger på de fyra senaste omgångarna när man gästade Halmstad på Örjans Vall. Isak jansson gjorde matchens enda mål i den 20:e minuten, då han tryckte in bollen med ett distinkt vänsterskott efter Jonathan Rings förarbete.