Unibet och Svensk Elitfotboll inför en ny tradition i Allsvenskan

18 mars, 2021 kl 14:30 Från och med denna säsong kommer de regerande svenska mästarna att få en unik gulddesign av den Unibet-patch, som klubbarna i Allsvenskan bär på tröjärmen. Först ut är Malmö FF som presenterade årets matchställ tidigare under torsdagen.

Den nya guldpatchen med Unibets logotyp på tröjärmen offentliggjordes på torsdagen i samband med att de regerande svenska mästarna Malmö FF presenterade årets matchtröja. Beroende på vilka som vinner Allsvenskan 2021 kan denna hyllning till mästarklubben således byta ägare till nästa säsong. Malmö FF kommer att bära det nya matchstället redan i söndagens dubbelmöte med Örebro SK.

Även det allsvenska ligamärket, som också sitter på ärmen, kommer att beklädas i guldfärg, vilket skapar ett snyggt helhetsintryck.

– Genom att införa guldpatcharna vill vi skapa en ny tradition, som både hyllar de regerande mästarna men som kanske också kan bli en liten morot för motståndarlagen. Vi inspirerades av liknande varianter som finns i andra ligor, men även de klassiska mästerskapsstjärnorna som lag med ett visst antal titlar får bära. Det känns jättekul att tillsammans med SEF skapa en ny tradition, säger Anders Falk, sponsorchef på Unibet.

– Det är ett jättebra initiativ. Flera andra stora ligor gör på liknande sätt och vi har därför tillsammans skapat den här nya ligatraditionen för både liga och Unibets märke. Det är ett snyggt och smakfullt sätt att under säsongen påminna om vilka som är regerande mästare, säger Calle Stjerna, varumärkeschef på SEF (Svensk Elitfotboll).

image003

Lagunika patchar i Allsvenskan och Superettan
I egenskap av huvudsponsor finns den vanliga patchen med Unibets logotyp på tröjärmen hos samtliga klubbar i Allsvenskan och Superettan sedan förra säsongen. Men i stället för den sedvanliga Unibetloggan är designen unik för varje klubb, och anpassad efter lagfärgerna på respektive matchtröja. 

– Som huvudsponsor är tröjorna såklart en viktig exponeringsyta, men för oss är det viktigt att på matchtröjorna smälta in, snarare än att sticka ut. Vi är själva supportrar och förstår mycket väl betydelsen av att känna stolthet över en snygg matchtröja, och med de lagunika patcharna hoppas vi att detta framgår, säger Anders Falk.

Turgott med hat-trick när ÖFK vann

18 apr 2021
Östersunds FK körde över Örebro SK, Malmö FF bortabesegrade BK Häcken och Kalmar FF plockade säsongens första trepoängare i dagens tidiga matcher. I de sena plockade Djurgården och IK Sirius tre pinnar.

Hammarby vann hemmapremiären

17 apr 2021
Akinkunmi Amoo satte 1–0 och Gustav Ludwigson stötte in 2–0 när Hammarby vann hemma mot Mjällby AIF.

Ylätupa het i AIK:s premiärseger

12 apr 2021
AIK blev måndagskvällens enda målskyttar då Degerfors IF kammade noll medan Kalmar FF och Östersunds FK tog en pinne var.

Boman hjälte i HBK:s återkomst

11 apr 2021
Nykomlingarna Halmstads BK tog tillsammans med Djurgården tre poäng i söndagens premiärmatcher.

Knudsens kanon avgjorde premiären

10 apr 2021
Malmö FF vann den allsvenska med premiären med 3–2 hemma mot Hammarby. Jonas Knudsen avgjorde för MFF med en volleykanon i krysset i den 90:e matchminuten.

Genomgång: Mjällby AIF till Östersunds FK

9 apr 2021
I morgon är det premiär i Allsvenskan och vi har kommit fram till genomgången av de sista fyra lagen: Mjällby AIF, Varbergs BoIS, Örebro SK och Östersunds FK.

Genomgång: IFK Norrköping till Malmö FF

8 apr 2021
Vi fortsätter genomgången av lagen i Allsvenskan inför helgens premiäromgång. Idag har turen kommit till IFK Norrköping, IK Sirius, Kalmar FF och Malmö FF.

Genomgång: Halmstads BK till IFK Göteborg

7 apr 2021
Allsvenskan startar den 10 april och idag tittar vi till läget hos Halmstads BK, Hammarby, IF Elfsborg och IFK Göteborg.

Genomgång: AIK till Djurgården

6 apr 2021
Allsvenskan startar lördag 10 april. Vi tittar till läget i lagen inför säsongen, och börjar med AIK, BK Häcken, Degerfors IF och Djurgården.

Så har lagen värvat i vinter

4 apr 2021
Övergångsfönstret har stängt – så här har alla de allsvenska lagen värvat i vinter.

Hammarby till cupfinal efter derbyseger i semin

4 apr 2021
Hammarby möter BK Häcken i Svenska Cupens final. Detta efter att Bajen besegrat Djurgården med 1–0 i söndagens semifinal.

Hammarby till cupsemifinal

1 apr 2021
Hammarby besegrade Trelleborgs FF efter förlängning i den uppskjutna Svenska Cup-kvartsfinalen och ställs nu mot Djurgården.