Vändning tog Mjällby till kvartsfinal

Tre grupper i Svenska Cupen avgjordes under lördagen. Mjällby AIF, Djurgården och BK Häcken går till kvartsfinal i egenskap av gruppvinnare.

Mjällby AIF tog emot IK Sirius i en avgörande match i Grupp 8. Gästerna tog ledningen genom Tashreeq Matthews och utökade till 2–0 via Patrick Nwadike. Vid det läget, med en halvtimme kvar att spela, behövde MAIF göra tre mål för att gå vidare. Det gjorde de. Mamudu Moro reducerade i den 67:e minuten, Alexander Johansson kvitterade i den 73:e och bara minuten senare kunde Moro sätta 3–2 och skicka Mjällby till kvartsfinal.

Den andra matchen i gruppen blev en riktig målfest då Dalkurd FF besegrade Oskarshamns AIK med 5–2.

Även BK Häcken och Halmstads BK spelade gruppfinal under lördagen. Benie Traoré gav Häcken en tidig ledning på Bravida Arena, men en kvart senare var gästerna ikapp då nye Viktor Granath kvitterad. Strax innan halvtid blev Traoré tvåmålsskytt, och Häcken är klara för kvartsfinal då 2–1 stod sig till slutsignalen.

FC Trollhättan tog sin första seger i cupgruppen då Ettan Norra-laget bortabesegrade Jönköpings Södra med 1–0 i den andra matchen i grupp 1.

Djurgården hade kunnat förlora hemma mot BP och ändå gått vidare från Grupp 2. Sådana teoretiska övningar undvek man dock, även om gästerna tog ledningen på Tele2 Arena genom Nikola Vasic. Två snabba från magnus Eriksson vände dock på steken, och Djurgården är klara för kvartsfinal efter full pott i gruppspelet.

Hoppet om avancemang levde för både Landskrona BoIS och Örebro SK innan lördagens matcher började, men ÖSK:s 2–0-seger nere i Skåne räckte bara till en andraplats den här gången.