Europakval-segrar för Malmö och AIK

Malmö FF vann med klara 3-0 hemma mot HSK Zrinjski i Europa League-kvalet, samtidigt som AIK besegrade FC Sheriff på bortaplan med 2-1. IFK Norrköping fick å sin sida 1-1 hemma mot Hapoel Beer-Sheva.

Malmö FF kopplade ett starkt grepp kring dubbelmötet med HSK Zrinjski från Mostar i Europa League-kvalet under torsdagskvällen.

Himmelsblått tog ledningen i den första halvleken då Rasmus Bengtsson var sist på bollen efter en tilltrasslad hörnsituation. I den andra halvleken ökade Anders Christiansen på till 2-0 innan Sören Rieks tryckte in 3-0 på en målvaktsretur.

AIK inledde borta mot FC Sheriff från Tiraspol, och förra årets svenska mästare fick en drömstart. Redan efter 13 minuters spel stod det 2-0 efter att Kolbeinn Sigthorsson följt upp ett moldaviskt självmål med att nicka in tvåan på Anton Saletros inlägg.

Hemmalaget kom dock tillbaka målmässigt i matchen på straff i den andra halvleken; det var Yuri Kendush som satte reduceringsmålet lågt till höger i målburen.

Efter en mållös första halvlek tog IFK Norrköping ledningen hemma mot israeliska Hapoel Beer-Sheva då nye Maic Sema dök upp med ett debutmål i den 51:a matchminuten.

Bara fyra minuter senare var dock gästerna ikapp då Eden Shamir nickade in 1-1 efter ett högerinlägg. Båda lagen hade sedan farliga lägen att göra fler mål i matchen men det oavgjorda resultatet stod sig till slutsignalen.

Returerna spelas på torsdag nästa vecka.