Irandust tillbaka som matchvinnare

BK Häcken, Hammarby, AIK och IFK Göteborg plockade full pott i söndagens omgång av Allsvenskan.

IFK Norrköping – BK Häcken 0-1
Ett möte mellan två formstarka lag slutade med att gästerna säkrade sin fjärde raka seger i Allsvenskan. Daleho Irandust byttes in i den 67:e minuten och tre minuter senare gav han sig ut på en dribblingsräd som avslutades med ett perfekt placerat vänsterskott i den bortre gaveln.

IFK Norrköping försökte och försökte för att få till en kvittering, men Häcken höll undan och vann på nytt.

Örebro SK – Hammarby 0-2
27 sekunder tog det för Astrit Selmani att hitta nätet för andra gången den här säsongen. En slarvi passning bröts av Hammarby och två passningar och ett avslut senare låg bollen i ÖSK-målet nästan innan publiken hunnit sätta sig ner.

ÖSK skapade ett par farligheter, men kunde inte få in bollen bakom Oliver Dovin i Bajenmålet. Istället chippade Mohanad Jeahze in sitt första mål för året med drygt 20 minuter kvar att spela. Bajen höll sedan undan och säkrade en ny seger.

AIK – Kalmar FF 2-0
EM-spelaren Sebastian Larsson var den stora skillnaden mellan lagen på Friends Arena idag. Först slog han hörnan som Alexander Milosevic nickade i nät. På tillägstid hamnade han dessutom i målprotokollet själv när han, fint framspelad av Henok Goitom, pangade in 2-0 till AIK. Segern var Gnagets andra raka och laget ligger just nu fyra i den allsvenska tabellen.

IFK Göteborg – Mjällby AIF 2-2
Marcus Berg och Oscar Wendt fanns i startelvan för IFK Göteborg, men det var en annan nykomling som stal rubrikerna på Ullevi. Mjällbys MFF-lån Amin Sarr satte 1-0 innan Kolbeinn Sigthorsson kvitterade för hemmalaget.

När Marcus Berg i den andra halvleken nickade in 2-1 i den andra halvleken trodde nog de flesta att Blåvitt skulle plocka de tre poängen. Men Amin Sarr var inte klar. Efter en timmas spel kvitterade han till 2-2 med ett fint avslut. Mjällby pressade på för mer och hade ett avslut i överliggaren. Men när ett segermål till slut kom var det hemmalaget som gjorde det. Alexander Jallow tog sig in från sin högerkant och placerade in 3-2 med sex minuter till 90.  Jallows första mål i Allsvenskan för IFK Göteborg.