Malmö fick kryss mot Genk

Efter en timma stod det 2-0 till Genk och det såg mörkt ut. Men mål från Lewicki och Antonsson såg till att Malmö FF fick med sig en viktig poäng.

Europa League-matchen på gräset i Malmö började i ett högt tempo och båda lagen skapade ett par chanser. Malmös vassaste fick Andreas Vindheim. Men norrmannens avslut gick i burgaveln.

I slutet av den första halvleken, när Malmö hade sin bästa period, stack Genk fram och tog ledningen genom Pozuelo.

Tidigt i den andra slog belgarna till igen. I en blixtsnabb kontring friställdes Paintsil som inte gjorde några misstag framför Dahlin.

Anders Christensen fick ett bra läge att reducera efter en timmes spel, men tog lite för god tid på sig och en försvarare kunde bryta.

Fem minuter efter Christensens läge kom den efterlängtade reduceringen. Oscar Lewicki hamnade i bra avslutsläge och sköt med precision in 1-2. Och bara två minuter senare var det dags igen. Inbytte Antonsson frispelades och tryckte in 2-2 till hemmapublikens stora glädje.

Det blev också slutresultatet och nu har Malmö FF allt i egna händer inför den avgörande gruppspelsmatchen mot Besiktas i Turkiet.