Ny storförlust för MFF

Det blev en ny Champions League-förlust för Malmö FF när Chelsea stod för motståndet på Stamford Bridge i London.

Efter 0-3 mot Juventus och 0-4 mot Zenit ställdes Malmö FF inför den kanske svåraste uppgiften i gruppspelet av Champions League. Fjolårsmästarna Chelsea på bortagräs.

Det tog bara nio minuter innan hemmalaget tog ledningen. Andreas Christensen höll sig framme och satte sitt första mål i den kungsblå tröjan. Tio minuter senare satte Jorginho 2-0 från straffpunkten. Resultatet stod sig till paus, men det blev inte lättare i den andra halvleken. Den tyske landslagsmannen Kai Havertz placerade elegant in 3-0 över inbytte Ismael Diawara i Malmömålet, innan Jorginho repriserade sin elvametersspark från den första halvleken och gjorde 4-0 i den 55:e minuten.