2-1-förlust för AIK i Slovenien

AIK föll borta mot NK Maribor i det första av två möten mellan lagen i Champions League-kvalet.

AIK ställs mot slovenska NK Maribor i Champions League-kvalets andra omgång. Efter en 2-1-förlust på bortaplan behövs nu en seger hemma på Friends Arena för att Gnaget ska avancera till nästa runda.

Det lila hemmalaget tog ledningen omgående då Rok Kronaveter stack i djupled och stötte in 1-0 i friläge. Men AIK kom tillbaka i den första halvleken då Henok Goitom, framspelad av Sebastian Larsson, kyligt placerade in 1-1 i bortre hörnet med högerfoten.

Hemmalaget skulle dock gå till både halvtidsvila i matchen, och i dubbelmötet, med en 2-1-ledning. I den 38:e minuten kunde nämligen Sasa Ivkovic knoppa in ett nytt ledningsmål för hemmalaget på hörna.

Returmötet på Friends Arena spelas på onsdag om en vecka.