Nyheter

Chevron
20 000 kr till Häckens Football Friday

20 000 kr till Häckens Football Friday

Månadens Spelare och Tränare i maj, Alexander Jeremejeff och Per-Marthias Högmo, skänker båda sina vinstpengar till BK Häckens projekt Football Friday.
– Det är bra att vi kan engagera oss och lägga oss till rätta med hela fotbollsidén, nämligen att barn och ungdomar kommer samman, säger Högmo.

Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan i maj kommer båda från BK Häcken. Båda ger vinstpengarna från Unibet till klubbens Football Friday som är ett aktivitets- och integrationsprojekt där ungdomar, 10–20 år, träffas och spelar spontanfotboll tillsammans varje fredag kväll .

– Det är något väldigt fint att kunna bidra till ett så pass viktigt projekt som Football Friday. Det är en möjlighet för ungdomarna. De får en inblick i livet som fotbollsproffs. Där hoppas jag att de får se hur kul det kan vara, men även att livet som fotbollsproffs inte bara är guld och gröna skogar, säger Alexander Jeremejeff och lägger till.

– Det är klart att det är en stor ära att bli tilldelad priset som månadens spelare. Det betyder ju att man gör någonting rätt på fotbollsplanen. 

BK Häckens tränare Per-Mathias Högmo skänker även han vinstpengarna till Football Friday.

– Det är bra att vi kan engagera oss och lägga oss till rätta med hela fotbollsidén, nämligen att barn och ungdomar kommer samman. Där de kan leka med bollen i centrum. Att de får ha en social och fin upplevelse – det är det som är kärnan i fotboll, säger Per-Mathias Högmo.

– Jag vill tacka tränarteamet och spelarna. Det är ingen individuell utmärkelse att bli korad till månadens tränare utan det är ett lagjobb.