3–0 till Malmö i första playoff-mötet

Malmö FF tog en klar 3–0-seger mot israeliska Bnei Yehuda Tel Aviv i det första av två möten mellan lagen i Europa League-kvalet. För AIK:s del föll man med 2–0 mot Celtic i Skottland.

Malmö FF är på god väg in i Europa Leagues gruppspel för andra året i rad. Under torsdagskvällen vann man det första mötet med Bnei Yehuda Tel Aviv med 3–0.

Mrkus Rosenberg tryckte in 1–0 med höger vrist efter 36 minuters spel. Fyra minuter senare tryckte Rasmus Bengtsson in 2–0 med bröstet efter frispark. Båda gångerna serverade Anders Christiansen framspelningen.

Oscar Lewicki gav sedan MFF 3–0 i inledningen av den andra halvleken – ett resultat som stod sig till slutsignalen.

AIK gjorde en stabil första halvlek borta mot Celtic i Skottland, men efter paus tog hemmalaget ledningen då James Forrest via oscar Linnérs händer fick in 1–0.

Odsonne Edouard skruvade sedan in 2–0 på frispark, vilket ger Gnaget ett svårt utgångsläge inför andra mötet på Friends Arena.

Returmötena spelas om på torsdag nästa vecka.