Adegbenro matchhjälte när Peking besegrade Elfsborg

Samuel Adegbenro avgjorde en händelserik match och gav Norrköping tre poäng mot Elfsborg. Samtidigt tog Djurgården tre bekväma poäng på Behrn Arena och går om Elfsborg upp på en andra plats bara en poäng bakom Malmö FF.

IFK Norrköping – IF Elfsborg 3-2
Det blev en händelserik match på Platinumcars Arena när guldjagande Elfsborg gästade tabellsjuan Norrköping. Hemmalaget inledde matchen i ett högt tempo men det var de gulklädda som genom en återerövring av bollen på mittplan nådde fram till Jeppe Okkels och tog ledningen med 0-1. Pekings kvittering kom därefter genom Carl Björk i den 18:e minuten, men Elfsborg svarade snabbt och gick återigen upp i ledningen två minuter senare genom Per Frick. I den 32:e minuten får Simon Strand sitt andra gula kort för dagen och Elfsborg och får kliva av. Med ett numerärt överläge forcerar Norrköping och även om Elfsborg ställer om till ett kompakt försvar lyckas Peking både kvittera genom Linus Wahlqvist i 78:e minuten och göra 3-2 genom skytteligaledaren Samuel Adegbenro i minut 83.

Efter dagens vinst kliver Norrköping upp på en femteplats medan Elfsborg tappar ovärderliga poäng i den täta toppstriden.

Örebro SK – Djurgården 0-1
Djurgården jagar guld och Örebro jagar säkrat allsvenskt kontrakt för 2022. Men även om ÖSK spelade en bra första halvlek och stod upp mot topplaget rådde man inte på ett tyngre och vassare Djurgården. Med flera målchanser kom tillslut 0-1 i den 45:e minuten genom Emmanuel Banda. Djurgården kopplade greppet ytterligare om andra halvlek och tryckte tillbaka hemmalaget som hade svårt att skapa något på egen hand. Men även om Djurgården förde spelet förblev andra halvlek mållöst och 0-1 blev matchens slutresultat.

De tre poängen innebär att Djurgården kliver upp på en andraplats i tabellen, hack i häl på ettan Malmö, i jakten på guldet. För Örebro innebär förlusten att deras Allsvenska öde kan avgöras i måndagens matcher.