Nyheter

Chevron
Åhman Persson ställer skorna på hyllan

Åhman Persson ställer skorna på hyllan

Efter en segdragen knäskada har Robert Åhman Persson bestämt sig för att avsluta karriären.

Det har gått nästan 16 år sedan Robert Åhman Persson gjorde allsvensk debut i AIK-tröjan. Fotbollskarriären har tagit honom runt om i Sverige, men också utomlands. Mellan 2016 och 2018 spelade han i portugisiska Belenenses och han har dessutom hunnit med en sväng i danska Viborg.

Han vände hem till Sverige och till IK Sirius sommaren 2018 och var med och höll Uppsalaklubben kvar i den högsta serien. Han hade förhoppningar på att fortsätta ett tag till, men kroppen säger i från.

– Det var inte såhär det skulle sluta. Men ibland blir det inte som man tänkt sig. Mitt knä är tyvärr för dåligt för att kunna fortsätta spela fotboll. Över ett års rehabträning och flertalet försök till en comeback är det nu dags att lyssna på kroppen. Det är tungt, oerhört tungt. Men jag är verkligen tacksam och stolt över att ha levt min barndomsdröm i 16 år. Min tid i Sirius har mest handlat om skador tyvärr. Från att ha klarat mig relativt bra under karriären så åkte jag på en rejäl smäll efter fyra spelade matcher i den blåsvarta tröjan borta mot IFK Göteborg 2018. Trots det spelade jag säsongen ut och var med att hjälpa Sirius till att rädda det allsvenska kontraktet. Jag är extremt stolt att jag skrev på för Sirius när laget låg sist i Allsvenskan på 5 p och att vi tillsammans lyckades vända på trenden och hålla oss kvar i det allsvenska finrummet, säger Robert Åhman Persson till siriusfotboll.se.

Sammanlagt blev det över 200 matcher i Allsvenskan för ”RÅP” och en av dem som kommer sakna mittfältaren är Ola Andersson, IK SIrius sportchef.

– Det är väldigt tråkigt att Robert måste avsluta karriären på grund av knäskadan. Han är och kommer alltid vara en naturlig ledare oavsett i vilken grupp han figurerar i. Hans yrkesmässiga skicklighet och ledaregenskaper har präglat hans värdefulla insatser i Siriuströjan. Det har varit ett nöje att jobba ihop – vi önskar honom lycka till med nästa karriär, säger Ola Andersson till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån