AIK besegrade Djurgården

AIK segrade i mötet med Djurgården på Tele2 Arena. Slutresultatet skrevs till 1–2. Senare på söndagen vann Hammarby borta mot Mjällby AIF.

Djurgården – AIK 1–2
John Guidetti gav AIK ledningen i derbyt borta mot Djurgården efter knappa tio minuters spel. Mikael Lustig skarvade vidare ett långt inkast och där satte den förstnämnda fram huvudet. Den ledningen höll man sedan under den första halvleken. I den andra halvleken kunde gästerna också utöka. John Guidetti hittade fram till Nicolas Stefanelli som placerade in 0–2 i den 61:a minuten. Mot slutet skapade inhoppande Kalle Holmberg nerv i matchen när han höll sig framme och nickade in reduceringen, efter passning från Magnus Eriksson, i den tredje tilläggsminuten. Men några fler mål blev det därefter inte.

Mjällby AIF – Hammarby 0–3
En blixtrande första halvlek från Hammarby bäddade för en komfortabel seger borta mot Mjällby AIF under den senare delen av söndagen. Gustav Ludwigson inledde målskyttet i den 16:e minuten, Mads Fenger utökade sju minuter senare innan Joel Nilsson fastställde slutresultatet redan i minut 32 när han forcerade in 0–3. Därmed kliver laget upp på en andraplats i den allsvenska tabellen.