AIK först in i Svenska Cupens gruppspel

AIK vann med 3–0 borta mot Dalkurd FF under onsdagen och är därmed klart för vinterns gruppspel i Svenska Cupen.

AIK gästade Dalkurd FF i Uppsala i den första matchen i Svenska Cupens andra kvalomgång. I potten låg en plats i vinterns gruppspel, och efter en klar bortaseger på Studenternas var det Gnaget som fick jubla.

Efter en mållös första halvlek kunde Ioannis Pittas ge AIK ledningen i den 51:a minuten och Taha Ayari öka på till 2–0 fem minuter senare. Med kvarten kvar att spela satte sedan Rui Modesto spiken i kistan med sitt 3–0-mål.

Matchen var den enda i Svenska Cupens andra kvalomgång för herrar den här veckan. Nästa vecka blir desto mastigare med sammanlagt 31 cupmatcher, då alla andra lag från Allsvenskan och Superettan går in i turneringen.