AIK sista lag till slutspel

Saku Ylätupa blev matchhjälte när han med dubbla mål skickade AIK till Svenska Cupens kvartsfinaler.

Förutsättningarna var enkla på Skytteholm. Hemmalaget AIK behövde tre poäng för avancemang. För gästande Kalmar FF räckte det med en pinne. En jämn första halvlek såg ut att sluta mållös, men med bara någon minut kvar av tilläggstiden avancerade Saku Ylätupa fram på sin vänstersida och satte 1-0 bakom Lukas Hägg Johansson.

Med 20 minuter kvar rundade Ylätupa Kalmarmålvakten och placerade in 2-0-målet. Kalmars Fem minuter senare höll sig Fidan Aliti framme och i en tilltrasslad situation reducerade han och tände smålänningarnas hopp. Men Jasir Asani släckte det hoppet nästan direkt när han löpte ifrån Kalmarsbacklinje och placerade in slutresultatet 3-1.

I kvartsfinalen kommer AIK spela på bortaplan. Lottningen sker under kvällen.