Nyheter

Chevron
AIK vann svängig match I Värnamo

AIK vann svängig match I Värnamo

Gnaget säkrade en stark trea samtidigt som Helsingborgs IF tog en efterlängtad seger hemma mot Sundsvall. Senare på kvällen klev Djurgården upp i allsvensk topp och Oliver Berg fixade tre pinnar till Kalmar FF.

IFK Värnamo – AIK 2-3
John Guidetti inledde målskyttet i den första halvleken med sitt första allsvenska mål sedan återkomsten. Men i starten av den andra vände hemmalaget på steken med två snabba mål från Markus Antonsson och Wenderson. Men AIK kom tillbaka. Först kvitterade man genom ett självmål innan John Guidetti spelade fram Nicolas Stefanelli som rakade in 3-2-målet.

Helsingborgs IF – GIF Sundsvall 1-0
Hemmalaget kom till bottenmötet med GIF Sundsvall med sju raka matcher utan seger och en jumboplats i tabellen. Armin Gigovic satte 1-0 i den första halvleken och målet blev matchens enda. TIll stor glädje för de rödblå som äntligen får fira en seger igen. De tre poängen innebär dessutom att man, med en match mer spelad, kliver förbi två lag och upp på kvalplats.

Kalmar FF – IF Elfsborg 1-0

Efter en period med tre raka matcher utan seger fick Kalmar FF äntligen segerjubla igen. Oliver Berg satte segermålet en bit in i den andra halvleken efter att Noah Shamoun stått för förarbetet.

Men kvitteringen hängde i luften i slutminuterna och Kalmarmålvakten Friedrich fick sträcka ut vid flera tillfällen.

BK Häcken – Djurgården 1-2
I en jämn första halvlek var det hemmalagets speciella målskytt som gav laget ledningen. Efter att Gustaf Berggren gått omkull i offensivt straffområde tilldömdes Häcken en straffspark och Alexander Jeremejeff satte iskallt sitt 15:e mål för säsongen.

Men i den andra halvleken vände Djurgården på matchen. Först satte Emmanuel Banda kvitteringen, framspelad av Victor Edvardsen. Därefter tog laget ledningen när Elias Andersson pangade in sitt första allsvenska mål i Djurgårdströjan från vänsterposition.

Segern är Djurgårdens sjätte raka i Allsvenskan och laget kliver förbi Häcken och tar över förstaplatsen i tabellen.

FOTO: Bildbyrån