Nyheter

Chevron
AIK värvar Guidetti

AIK värvar Guidetti

AIK har gjort klart med anfallaren John Guidetti från spanska Deportivo Alaves. 30-åringen är spelklar för sin nya klubb från och med 15 juli i sommar.
– Det känns bra att det äntligen är klart och riktigt skönt att vara hemma. Det är en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse, säger Guidetti.

Innan vinterns övergångsfönster stängde ryktades det om att AIK skulle värva svenske landslagsmeriterade anfallaren John Guidetti från Deportivo Alaves. Idag meddelade AIK att affären är klar, och att Guidetti ansluter till Gnaget när sommarens övergångsfönster öppnar 15 juli. Kontraktet sträcker sig till och med december 2025.

– Det känns bra att det äntligen är klart och riktigt skönt att vara hemma. Det är en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse och jag vill tacka alla otroliga AIK-supportrar för all kärlek under den senaste tiden, säger Guidetti om flytten.

– Att John ansluter till AIK kommer göra oss starkare både på kort och lång sikt. John har egenskaper och en personlighet som passar in väldigt bra i AIK som klubb samt vårt sätt att spela. Hans karaktär och vilja kommer stärka både laget som helhet och sina lagkamrater individuellt, kommenterar sportchefen Henrik Jurelius.

Läs mer på AIK:s webbsida.

Foto: Bildbyrån