Nyheter

Chevron
AIK värvar Sebastian Larsson

AIK värvar Sebastian Larsson

AIK presenterar svenske landslagsmannen Sebastian Larsson som sin första värvning sommaren 2018.
– Jag är både glad och stolt över att fortsätta min karriär i AIK, säger den rutinerade mittfältaren.

Efter försäljningen av Anton Saletros till ryska FC Rostov har AIK gjort klart med en ny mittfältare inför andra delen av säsongen. Under måndagen skrev Sebastian Larsson på ett 1,5-årskontrakt med klubben.

– Det är med glädje och stor stolthet som jag konstaterar att Sebastian Larsson väljer AIK Fotboll nu när han och familjen flyttar hem till Sverige, säger sportchefen Björn Wesström till klubbens webbsida.

– Sebastians egenskaper, personlighet och erfarenhet kommer att bli en stor tillgång både på kort och på lång sikt i AIK:s ambition att gå från toppklubb till titelvinnare.

33-årige Larsson lämnade svensk fotboll tidigt för engelska storklubben Arsenal. Efter en lång karriär i framför allt engelska högstaligan spenderade han den senaste säsongen i Hull City i andradivisionen, något som inte hindrat honom från att hålla en ordinarie svensk landslagsplats.

I landslagets sista träningsmatch innan VM i Ryssland inleds firade Larsson 100 landskamper, och han ser fram emot en ny utmaning när slutspelet är över.

– Jag är både glad och stolt över att fortsätta min karriär i AIK. Det är en klubb som har höga ambitioner och som vill vinna titlar, vilket matchar min egen ambitionsnivå och drivkraft. Jag ser verkligen fram emot ett nytt kapitel i min karriär, säger Sebastian Larsson.

Sebastian Larssons kontrakt med AIK sträcker sig till och med säsongen 2020, med option på ytterligare ett år. Han kommer att bli spelbar från det att övergångsfönstret öppnar 15 juli.