Nyheter

Chevron
Alfonsi och Moon segerskyttar för Varberg

Alfonsi och Moon segerskyttar för Varberg

Varbergs BoIS tog en viktig seger när IFK Göteborg besegrades. Samtidigt vann Halmstad efter ett sent segermål och i Örebro kryssade ÖSK och AIK.

Örebro SK – AIK 1-1
Ett Örebro SK förstärkt med nyförvärvet Nahir Besara tog ledningen hemma på Behrn Arena. Och det var just Besara som låg bakom ledningsmålet. En svepande passning in i straffområdet  såg ut att fastna på Erick Otieno i AIK-försvaret. Men Otieno ramlade och bollen hamnade hos Dennis Collander som tryckte in sitt första allsvenska mål.

I den andra halvleken kvitterade gästerna. Sebastian Larsson slog en hörna från vänster som möttes med pannan av Nabil Bahoui. Anfallarens nick gick i nät via ribban bakom Bobby Allain.

Östersunds FK – Halmstads BK 0-1
Halmstads matcher fortsätter vara målsnåla och för femte matchen i rad i Allsvenskan såg det ut som HBK skulle få avgå med ett kryss. Men fem minuter in på tilläggstiden styrde en ÖFK-back bollen i eget nät efter en frispark och HBK fick fira tre poäng.

Varbergs BoIS – IFK Göteborg 2-0
Hemmalaget fick en drömstart när Oliver Alfonsi bjöds på ett friläge redan i den femte minuten. Alfonsi lyfte fint bollen över Anestis i Blåvittmålet och firade ledningsmålet.

Med kvarten kvar av matchen ökade hemmalaget på. Oscar Wendt gjorde ner en Varbegsspelare i offensivt straffområde och Ryan Moon tryckte säkert straffsparken i nät.

FOTO: Bildbyrån