Nyheter

Chevron
Ali har slagit igenom i Örebro

Ali har slagit igenom i Örebro

Från Malmö FF:s akademi till allsvensk startspelare för Örebro SK, och dessutom U21-landslagsman – på bara ett och ett halvt år. 
– Det har varit en dröm som gått i uppfyllelse, säger den 18-årige ytterbacken Hussein Ali till Unicoach.se.

Ibland kan det krävas att man byter miljö för att ta nästa steg i sin utveckling. Hussein Ali hade tillhört Malmö FF under hela sin fotbollskarriär när han, sommaren 2019, valde att skriva på för Örebro SK vid 17 års ålder.

– I början var det ju såklart jobbigt att lämna familjen och så, men det är det som ibland krävs för att komma ur sin “comfort zone” och jaga sina drömmar. Man växer och blir starkare mentalt – ja, man växer som människa, säger Ali.

Under de första månaderna i ÖSK under andra halvan av säsongne 2019 gjorde försvararen två matcher i Allsvenskan, och i år blev det mestadels inhopp till en början. Efter hand har dock Ali, som kan spela centralt eller på en kant i backlinjen, tagit en fast startplats och totalt gjort 19 matcher säsongen 2020.

– Det har känts väldigt bra. Jag har fått förtroendet och det känns som att jag tagit vara på de chanser jag fått. Det känns som att det har gått bra.

– Malmö är ju en stor klubb och det finns såklart många duktiga spelare, så för min utvecklings skull kände jag att Örebro var en väldigt bra klubb för mig. Jag kände att jag kunde få chansen där och att det fanns en bra tränare där som ville utveckla unga spelare. Det var rätt steg att ta, med facit i hand, konstaterar Hussein Ali.

Läs hela intervjun på Unicoach.se.