Nyheter

Chevron
Allsvenskan Fantasy får webbtv-magasin

Allsvenskan Fantasy får webbtv-magasin

2018 kommer med en stor allsvensk nyhet – ”Allsvenskan Fantasy”. I samband med lanseringen av spelet sjösätter också Svensk Elitfotboll (SEF) och Dobb 2.0 en ny tv-satsning.

Spelet Allsvenskan Fantasy går ut på att varje spelare väljer en trupp på 15 spelare från de allsvenska lagen. Deltagarna får sedan poäng utefter hur fotbollsspelarna presterar i de allsvenska matcherna. Spelet startar den 13 april (från och med Allsvenskans tredje omgång).

– Fantasy-spel är någonting vi vet att många supportrar uppskattar och det känns riktigt kul att få lansera Allsvenskan Fantasy den här säsongen. Spelet erbjuder dramatik och passar verkligen alla – från de som har koll på Nicolas Stefanellis skostorlek till de som har ett mer tillbakalutat perspektiv när det kommer till detaljkunskaper, säger Niclas Janson, Digital utvecklingschef på SEF.

Satsningen på det nya tv-formatet kommer att heta ”FanTV Allsvenskan Fantasy” och görs i samarbete med produktionsbolaget Dobb 2.0, som sedan tidigare producerar tv-formaten Eurotalk, 08 Fotboll och populära podcasten 3-5-2.

FanTV Allsvenskan Fantasy kommer att distribueras via sajterna Allsvenskan.se, Svenskaspel.se, SvenskaFans.com, samt Dobb 2.0:s egna kanal FanTV.se.

– Vi är jätteglada över att SEF har valt oss som samarbetspartner när de gör den här storsatsningen på Fantasy. Vi har levererat fotbollsmagasin på nätet sedan 2006 och har flera format som snittar mellan 50 000–80 000 tittare varje vecka i våra kanaler. Ambitionen är att FanTV Allsvenskan Fantasy också ska nå dessa nivåer, säger Dobb 2.0:s vice VD Anders Nettelbladt.

FanTV Allsvenskan Fantasy kommer att vara ett 30 minuter långt magasinsprogram inför varje omgång av Allsvenskan och har Svenska Spel som huvudsponsor.

Spelet Allsvenskan Fantasy är utvecklat av företaget ISM ltd, och har samma plattform som också finns i engelska Premier League och norska Eliteserien. Statistiken som ligger till grund för spelet hämtas från Opta Sports. I prispotten finns – förutom äran – VIP-paket till allsvenska matcher, signerade tröjor, säsongskort, EA Sports FIFA 18/19 samt officiella matchbollar från Select.

Registrera ditt lag och börja spela Allsvenskan Fantasy här

Se premiäravsnittet här.