Nyheter

Chevron
Amir Al-Ammari till Blåvitt

Amir Al-Ammari till Blåvitt

IFK Göteborg har gjort klart med Amir Al-Ammari. Mittfältaren ansluter från Halmstads BK och har skrivit på ett kontrakt som gäller till och med 2024.

Den centrala mittfältaren Amir Al-Ammari spelade 28 matcher för Halmstads BK i Allsvenskan i fjol. HBK åkte ur efter kval, men Al-Ammari blir kvar i högsta serien. 

– Att ta steget till just IFK Göteborg känns fantastiskt. Jag stod på motsatt sida planen och fick själv uppleva hur det är att möta Blåvitt. Jag kommer till ett lag som spelar en energirik och framåtriktad fotboll. Jag tror att det kommer att passa mig väldigt bra, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

Med landslagsmeriter från Iraks A- och U-landslag och det svenska U19-landslaget hoppas Pontus Farnerud, IFK Göteborgs sportchef, att det blir succé för Al-Ammari i den blåvita tröjan.

– Amir är precis den typ av karaktär – både som spelare och i sin personlighet – som vi tror och hoppas kommer till sin rätt på ett bra sätt hos oss. Han har en målmedvetenhet och drivkraft som gör att han år för år har haft en tydligt positiv utvecklingskurva, säger Farnerud till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån