Nyheter

Chevron
Amoo till Hammarby

Amoo till Hammarby

Hammarby har gjort klart med den nigerianske jättetalangen Akinkunmi Ayobami Amoo. 18-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson är nöjd med att kontraktet nu är påskrivet. 

– Vi har jobbat tillsammans med Amoo, eller ”Akin” som han kallas, de senaste två åren. Det har varit en del intresse från andra klubbar, men vi har under den tid vi känt varandra byggt en stark relation och är vi väldigt glada att Akin valt oss. Vår tränarstab, våra spelare och inte minst Mikael Hjelmberg och Wadda Tamimi har varit högst delaktiga i att få Akin att känna sig som en del av familjen på Årsta. Med Akin får vi in en explosiv, spelskicklig och offensiv spelare med en fin vänsterfot. Men vi ska komma ihåg att han har just fyllt 18 år, så vi ska ha tålamod och jobba tillsammans för att utveckla Akins spetskvaliteter ytterligare, säger Jansson till klubbens hemsida.

Amoo har varit och tränat med Hammarby ett flertal gånger, både med A- och U-lag och klubben är nöjda att valet föll på just dem.

– Vi har haft en överenskommelse med Amoo och hans familj, att om han vill välja oss när han fyllt 18 år så är han välkommen till Hammarby. Nu hälsar honom varmt välkommen till Hammarby. Även om vi har det tufft i dessa coronatider har vi känt att vi behöver stå vid vårt ord och därför har vi valt att gå vidare och skriva avtal med Amoo. Utöver det rent moraliska har vi också lagt ned väldigt mycket tid för att följa och utveckla Amoo som spelare, det skulle kännas tufft att slänga den insatsen över bord nu, säger Henrik Kindlund, Hammarby Fotbolls vd.

På grund av coronapandemin befinner sig Amoo i Nigeria och när han kan ansluta till Hammarby är i nuläget oklart.

FOTO: Bildbyrån