Nyheter

Chevron
Augustinsson i ovan roll inför premiären

Augustinsson i ovan roll inför premiären

Djurgårdens IF förlorade Cup-semifinalen mot BK Häcken för en vecka sedan. Men det var inte den enda motgången. Jacob Une Larsson, ordinarie mittback, åkte på en muskelskada på baksida lår. Det öppnar istället för Jonathan Augustinsson som ersättare i nästa måndags allsvenska premiär.

Det har gått en vecka sedan cupförlusten och Jacob Une Larsson har kommit igång med sin rehabträning. Enligt Viktor Helander, Djurgårdens fystränare, brukar den här typen av skada hålla en spelare borta från planen i mellan 4-6 veckor.

– Det kan gå fortare men det kan också ta längre tid. Det beror lite på hur träningen går den närmaste tiden. Det har gått framåt de senaste dagarna men att hoppas på mindre än fyra veckor är nog att hoppas på lite för mycket, säger Helander till dif.se.

I dagens träningsmatch mot AFC Eskilstuna tog Jonathan Augustinsson hand om platsen bredvid Marcus Danielsson i mittförsvaret. Augustinsson håller normalt till på vänsterkanten i backlinjen, men speltiden har varit begränsad under försäsongen. Han säger till dif.se att han spelar där han behövs.

– Det var ett tag sedan. Jag kanske var 15 år senast jag spelade mittback. I början handlar det väl bara om att spela enkelt och om att lyssna på Mackan [Marcus Danielsson] som får styra mig, säger Augustinsson.

Djurgårdens genrep mot AFC Eskilstuna slutade 3-2 till AFC efter att Djurgården tappat en 2-0–ledning under de sista 25 minuterna. Jonathan Augustinsson spelade 55 minuter som mittback innan han ersattes av Alexander Abrahamsson.

Hela intervjun med Jonathan Augustinsson.

FOTO: Bildbyrån