Nyheter

Chevron
Avstängningar i Kalmar: ”Andra spelare får ta ansvar”

Avstängningar i Kalmar: ”Andra spelare får ta ansvar”

Kalmar FF saknar avstängda backduon Viktor Elm och Mikael Dyrestam när man gästar Hammarby i den kommande omgången.
– Vi har däremot sedan tidigare släppt fram Johan Stenmark, som spelat ett par matcher nu och gjort det riktigt, riktigt bra, säger tränaren Henrik Rydström.

Kalmar FF har åtta raka matcher utan seger, men tack vare en stabil säsong fram till dess är bottenstriden fortfarande på behörigt avstånd. 

Till nästa match är utgångslägen däremot svårt, då man gästar tabelltrean Hammarby utan avstängda backarna Viktor Elm och Mikael Dyrestam. Dessutom är rutinerade Viktor Agardius osäker till spel då han dragits med sjukdom senaste tiden.

– Det är två rätt tunga avstängningar och vi får se om Agardius är tillbaka. Vi har däremot sedan tidigare släppt fram Johan Stenmark, som spelat ett par matcher nu och gjort det riktigt, riktigt bra, säger tränaren Henrik Rydström enligt fotbollskanalen.se.

– Även Emin Nouri är tillbaka efter att ha varit borta innan. Jag hoppas kunna täcka upp det på det sättet.

Viktor Elm har varit en av Kalmars bästa spelare i år då han utöver ledaregenskaper i backlinjen även bidragit med fyra mål framåt.

– Viktor är ju vår kapten och vår ledare ute på planen, så det blir en dimension vi tappar utöver det spelmässiga som vi måste kunna kompensera med andra spelare, som får ta ansvar i stället, säger Rydström, som samtidigt reflekterar kring det positiva i att släppa fram nya spelare:

– När man tvingas hitta andra lösningar som tränare och ledare blir det också en utmaning. Man får tvingas tänka lite i andra banor och det är inte alltid fel. Jag känner absolut ingen oro, snarare en förväntan kring hur andra spelare kan ta sig an uppgiften, säger Henrik Rydström.

Matchen Hammarby – Kalmar FF i den 27:e omgången spelas på söndag 28 oktober med avspark 15.00.