Nyheter

Chevron
Bäckström ny huvudtränare i Sirius

Bäckström ny huvudtränare i Sirius

Daniel Bäckström blir ny huvudtränare i IK Sirius. Han kommer närmast från en roll som assisterande tränare i Malmö FF och ersätter Henrik Rydström.
– Jag ser fram emot att spinna vidare på det som Sirius har gjort bra, säger Bäckström.

IK Sirius meddelade inför sista omgången av Allsvenskan 2020 att huvudtränaren Henrik Rydström inte kommer att fortsätta i klubben under 2021. Nu har man gjort klart med Malmö FF:s assisterande tränare Daniel Bäckström, tidigare även i Örebro SK och IFK Norrköpings organisation, som ersättare.

– Jag är glad över att vara här och glad över att det är klart. Jag ser fram emot att spinna vidare på det som Sirius har gjort bra, kanske nu framförallt här under 2020. Jag tycker att den fotbollen som har spelats här på Studenternas har varit bra och synkar väl med hur jag vill att fotboll ska spelas, säger Bäckström.

– Daniel är en av de mest intressanta tränarnamnen i Sverige. Han passar in i Sirius profil just nu, han vet var vi är och han vet vart vi ska. Vi vill fortsätta med vår positiva och framåtlutande spelsätt och Daniel är inne på samma spår, kommenterar sportchefen Ola Andersson.

Läs mer på IK Sirius webbsida.

Foto: siriusfotboll.se