Badjis sena mål räddade kryss för Djurgården

Ett frustrerat Djurgården var nära en mardrömsstart på Europa League-kvalet då ukrainska FC Maripoul ledde med 1-0 på tilläggstid – då nickade Aliou Badji in kvitteringen för hemmalaget. I matchens sista sekvens nickade sedan Danielsson i stolpen för Djurgården – men slutresultatet blev 1-1.

Efter tio års väntan var det under torsdagskvällen äntligen dags för svenska cupmästarna Djurgården att spela europaspel igen. Men comebacken på den stora scenen blev till en början inte vad Stockholmslaget hoppats på.

Matchbilden var den väntade där Djurgården fick dominera bollinnehavet mot ett Maripoul som fick springa sig trötta i sin press. Men det spelmässiga övertaget gav ingen utdelning.

I den första halvleken hände det mycket runt Kerim Mrabti och Jonathan Ring men några riktigt giftiga målchanser dök aldrig upp. I den andra halvleken var det anfallaren Badji som hade en del chanser, men när lägena väl dök upp var avsluten för dåliga.

Istället blev det mål åt andra hållet. På en hörna i den 35:e minuten fick Sergei Yavorskyy ta sig upp ostört och kunde behärskat nicka in bollen i nätmaskorna.

Det målet såg länge ut att ge ukrainarna ett drömläge inför returmötet nästa vecka men i den fjärde tilläggsminuten fick Aliou Badji till slut in bollen. Efter ett tungt tryck mot straffområdet hittade ett inlägg fram till Badjis panna och han nickade in kvitteringen.

Slutresultatet 1-1 ger Djurgården ett hyfsat utgångsläge inför returen – men det kunde varit bättre. I matchens sista sekvens var Djurgården millimeter från ett segermål då Danielsson nickade i stolpen.