Bahoui hjälte i klassikermötet

Nabil Bahoui stod för två mål och var starkt bidragande till att AIK besegrade IFK Göteborg och klev upp i topp av Allsvenskan. Samtidigt plockade Hammarby tre poäng hemma mot Varbergs BoIS.

AIK – IFK Göteborg 3-1
Det blev en pangstart för Gnaget hemma på Nationalarenan. Nabil Bahoui satte ledningsmålet redan efter fem minuter och följde upp det med tvåan bara drygt fem minuter senare. Blåvitt reducerade efter 25 minuter när Simon Thern satte pannan på ett inlägg från Tobias Sana. Men hemmalaget gick till paus med en tvåmålsledning efter att Erick Otieno kontrat in 3-1 efter en jättelöpning.

Hammarby – Varbergs BoIS 1-0
Det såg ut att bli en mållös första halvlek, men precis innan pausvisslan satte Akinkunmi Amoo ledningsmålet för Bajen. Båda lagen skapade chanser i den andra halvleken, men resultatet stod sig tiden ut och Bajen tog tre viktiga poäng.