Nyheter

Chevron
Bajen centraliserar på nya Årsta IP

Bajen centraliserar på nya Årsta IP

Hammarby har invigt sitt nya klubbhus på träningsanläggningen Årsta IP, där man nu har plats för en betydligt större del av organisationen än tidigare.
– Jag fick en grymt härlig känsla. Det kändes enat, redan efter första dagen, säger mittbacken David Fällman.

Hammarby tar ett stort steg framåt vid sidan av planen inför den nya säsongen. Under lördagen besökte spelarna Bajens nya klubbhus på träningsanläggningen Årsta IP. Klubben har satsat stort på uppgraderingen av faciliteterna, som nu rymmer alla delar av verksamheten.

– Jag fick en grymt härlig känsla. Man såg det på alla, alla kom dit med en förväntan. Det kändes enat, redan efter första dagen. Att här håller vi ihop, och här har man något att bygga på, säger mittbacken David Fällman till FotbollDirekt.se, och fortsätter:

– Det blir mer professionellt. Allt från vår bit, fysen med Micke (Klotz), omklädningsrum, uppehållsrum, kansliet har sin del… det blir en gemenskap.

Den nya anläggningen innebär bland annat att det kommer finnas en tätare kontakt mellan A-laget och juniorlagen, något som Fällman tror kommer ha en positiv inverkan.

– Det är också en jätteviktig del. Jag har inte träffat en enda juniorspelare här tidigare, förutom de som varit uppe och tränat med oss i A-laget. Och jag minns när jag själv var junior, man ville ha den där närheten till A-laget och känslan av att det är inom räckhåll blir så mycket starkare så här. Målbilden blir ännu starkare, att ”dit ska jag”.

– Det är så många småsaker i det här med nya Årsta IP, men samlat så blir det viktigt, säger David Fällman.

Foto: bildbyrån