Nyheter

Chevron
Bajen gruppvinnare efter tredje segern

Bajen gruppvinnare efter tredje segern

Hammarby, BK Häcken och Malmö FF är klara för kvartsfinal i Svenska Cupen efter full pott i respektive grupp. I den jämna grupp 8 blev det IF Elfsborg som tog klivet till kvarten.

Grupp 3 – Hammarby till kvartsfinal
Efter en mållös första halvlek satte Hammarby plattan i mattan efter pausvilan, då Aron Johannson gjorde 1–0 mot GIF Sundsvall 35 sekunder in i andra halvlek. Darijan Bojanic, Alexander Kacaniklic och Muamer Tankovic skrev sedan i tur och ordning in sig i målprotokollet fram till 4–0 för Bajen.

I samma grupp spelade Varbergs BoIS och IF Brommapojkarna 1–1, i en match där BP tilldömdes två straffsparkar och avslutade matchen med en man mer på planen.

Grupp 2 – Malmö FF till kvartsfinal
Det hade räckt med kryss för Malmö FF hemma mot AFC Eskilstuna för att MFF skulle säkra en kvartsfinalplats. Matchen var länge mållös, men en skarv av Anders Christiansen, en nick av Lasse Nielsen och en vänsterskruv av Eric Larsson gör att Malmö vinner med 3–0 och tar full pott i grupp 2. Samtidigt i samma grupp vände Syrianska FC underläge till 5–1-seger hemma mot FK Karlskrona.

Grupp 6 – BK Häcken till kvartsfinal
Östersunds FK ledde sin grupp på målskillnad före BK Häcken efter två omgångar, men när söndagens möte mellan lagen var över hade Häcken gått om i toppen. Daleho Irandust satte 1–0 innan ÖFK:s Aly Keita räddade Ahmed Yasins straff, med innan halvtidsvilan hade Godswill Ekpolo utökat till 2–0, som även kom att bli slutresultatet.

I den andra matchen i grupp 6 hamnade GAIS i underläge mot Eskilsminne IF, men vände och vann med klara 4–1 på Valhalla IP.

Grupp 8 – IF Elfsborg till kvartsfinal
Den jämna grupp 8 slutar med att IF Elfsborg går om Örebro SK och tar hem förstaplatsen. Detta efter att Marokhy Ndione satt 1–0 sent mot ÖSK i Rydahallen. 

Division 1-laget Oskarshamns AIK toppade under en period i första halvlek gruppen, men lagets 1–0-ledning borta mot IK Brage förvandlades till en 3–1-seger för Borlänge-laget.

Foto: bildbyrån