Bajen tar tre poäng på bortaplan

Bajen och Kalmar tog med sig tre poäng vardera hem efter söndagens bortavinster medan Värnamo och Halmstad fick dela på potten efter oavgjort.

Mjällby AIF – Hammarby: 0-3

Det var en jämn första halvlek på Strandvallen när MAIF tog emot Bajen. Något övertag för gästerna i antal avslut och en boll i stolpen för de gulsvarta men i halvlek var ställningen alltjämnt 0-0. Andra halvlek hade dock inte spelats länge förän Josef Erabi var starkast i straffområdet och nickade in ledningsmålet för Bajen. Ledningen utökades av Nahir Besara efter en felpass i Mjällbyförsvaret. Innan matchen blåstes av skrevs även vIktor Dukanovic in i målprotokollet när han fastställde resulttet till. 0-3.

BP – Kalmar FF: 2-3

Kalmar började matchen starkast och tog kommandot från start. Redan i den sjunde minuten kom matchens första mål genom Deniz Hümmet och ytterligare två mål utökade ledningen till 3-0 för Kalmar innan halvlek. Målskyttarna var Lars Sætra och återigen Hümmet. BP var dock inte helt chanslösa utan hade bland annat ett skott i ribban i första halvlek. Men i andra halvlek hände något. BP kom ut med en beslutsamhet och reducerade till 1-3 genom Zeidane Inoussa och därefter till 2-3 genom Samuel Leach Holm. BP:s forceringen skapade en gastkramande avslutning på matchen men trots en ribbträff på tilläggstid kom BP aldrig närmare än så. Därmed bryter Kalmar FF sin svit utan vinst och tar tre viktiga poäng.

IFK Värnamo – Halmstads BK: 0-0

Både Värnamo och Halmstad jagar poäng för att se till att hålla sig ovanför de negativa strecket. Det var en jämn match som inte saknade målchanser men som däremot saknade mål. Värnamo hade något mer bollinnehav men utdelningen kom aldrig för något av lagen. För Halmstads del bröt man den fyra långa förslustsviten och höll nollan och nu befinner man sig, precis som Värnamo på 27 poäng.

IFK Göteborg – BK Häcken: 4-2

Inför det stora Göteborgsderbyt var det de gulsvarta Hisingsborna som kom som favoriter, men de fick en tuff dag på Gamla Ullevi. Redan i första halvlek lossnade målskyttet för Blåvitt. Inför ett högt läktartryck var det Marcus Berg som gjorde matchens första match efter 21 spelade minuter. Innan halvleken blåstes av hade hemmalaget hunnit utöka den ledningen till 3-0. Målskyttar var Sebastian Hausner och Arbnor Mucolli. Ibrahim Sadiq fick en chans i första att reducera men hans straffspark räddades och ställningen i halvlek var 3-0. Tidigt i andra halvlek kom även fyran då Marcus Berg blev tvåmålsskytt. Häcken försökte jobba sig in i matchen i uppförsbacke och lyckdes reducera till 4-2 genom Akoua Romeo Amane samt Ali Youssef. Men det slutade med Blåvitts tredje raka vinst och viktiga tappade poäng för Häcken som nu ger Elfsborg möjlighet att skapa en lucka och MFF en chans att gå om.

Djurgården – Degerfors IF: 4-1

På Tele2 Arena var det Djurgården som var det starkare laget. Och det gjorde de klart från start. Redan efter en spelad minut var Gustav Wikheim i farten och gjorde ledningsmålet för hemmalaget. Kvitteringen kom visserligen i minut 20 från Joseph-Claude Agyeman Gyau men innnan halvleken blåstes av hade Djurgården visat på styrka gjort ytterligare två mål till. Båda kom från Musa Qurbanli. Andra halvlek drog Djurgården ner på tempot något men hade kontroll på matchbilden. Mål nummer fyra kom från Marcus Danielsson. Djurgården tar därmed viktiga poäng för att kunna blanda sig in i kampen om topplaceringarna. medan Degerfors ligger kvar på kvalplats.